Läser in...

Skrivet av Baback Korpy  • 24 mars, 2022 14:52

Intervjun:

WYLD: VD kommenterar TO1-programmet

Alastair Williamson, VD Wyld Networks

 

 

Wyld Networks teckningsperiod för TO1 inleddes under gårdagen. Bolaget befinner sig i en intressant period, sluter många nya avtal och tar nu in kapital för att expandera verksamheten.

Vi har fått förmånen att höra med VD Alastair Williamson om vad kapitalet kommer att gå till och vilka planer Wyld har den närmaste tiden!

 

 

Teckningsperioden för TO1 inleddes igår (tisdag 22 mars 2022) och ni kommer att tillföras +25,6 mkr vid fullt nyttjande – vad kommer pengarna att gå till? 

Alastair Williamson (VD): Kapitalet kommer att gå till att skala upp den kommersiella verksamheten där vi kommer att anställa fler för att ta oss in på nya områden och marknader samt expandera marknadsföringsteamet. Vi kommer även att anställa fler utvecklare, dvs utöka vårt team med mjukvaru- och RF-ingenjörer (Radio-Frequency).

Vi kommer även att öronmärka kapital åt uppskalning i produktionen av Wyld Connect-enheter inför den fullständiga kommersialiseringen senare i år.

 

 

Kommersialiseringen av Wyld Connect är en del av de viktigaste händelserna i år – berätta mer om hela satellitnätverket med samtliga produkter och hur de kommer att utgöra ekosystemet i slutändan!

Alastair Williamson (VD): Vi har tecknat avtal med 17 lanseringspartners hittills och Wyld Connect lanserades i tisdags. Lanseringen av Wyld Fusion kommer att äga rum under det andra halvåret 2022.

Det fullständiga satellitnätverket utgörs dels av Wyld Connect, vilket består av satellit IoT-terminal och modul) samt Wyld Fusion, vilket består av tillhandahållning av datan samt en betalningsplattform. Utvecklingen av dessa går snabbt framåt och när Wyld Fusion är fullt redo kommer kunderna att kunna ta del av produkten och betala för den data de använder varje månad, vilket kommer ge Wyld återkommande intäkter.

Vi förväntar oss en enorm mängd förbeställningar på webbplatsen under de kommande månaderna från OEM, systemintegratörer, telekomoperatörer och företag verksamma inom jordbruk, miljö, energi, leveranskedja och verktyg.

 

 

Vilken typ av order var de 17 MSEK från Sydafrika? (var det en pilot eller förbeställning)?

Alastair Williamson (VD): Denna order omfattade 40.000 Wyld Connect terminaler och gällde endast Wyld Connect terminaler (hårdvaran) och inte data som kostar $4-6 i månaden per enhet. Således är 17 MSEK endast hårdvaran utan hänsyn till några former av återkommande abonnemangsintäkter, något vi väntar oss bli enorma.

Vi anser att storleken på denna order från ett jordbruksbolag i Sydafrika var relativt liten och bedömer att marknaden för terminaler uppgår till ca 30 miljoner enheter.

 

 

Vad är ert mål med 2022 och vad är nästa steg för Wyld Networks?

Alastair Williamson (VD): Våra mål med 2022 är:

  • Konvertera de testorder vi erhållit hittills till inköpsorder från existerande partners
  • Hålla uppe intresset från tredjepartsföretag att agera lanseringspartner
  • Erhålla stora volymer för förbeställning av Wyld Connect genom vår hemsida
  • Färdigställa utvecklingen av Wyld Fusion
  • Lansera den fullständiga satellitnätverket under andra halvåret 2022

 

 

Dagens Börs tackar Alastair Williamson för en lägesuppdatering och vi önskar Wyld Networks lycka till i framtiden!