Läser in...
Gå tillbaka

WYLD: Avtal om övervakning av boskap

Skrivet av Redaktionen 
25 januari, 2024 16:59

 

Wyld Networks meddelar idag att man signerat ett avtal med VestiTech om att placera ut Wyld Connect i Sydamerika för övervakning av boskap.

Det skriver Cision i ett pressmeddelande.

VestiTech’s spårningmodul ”SPURO-X multi-purpose LoRaWAN” klarar av att både identifiera boskapens position och informera om de geografiska förutsättningarna, och på så sätt klarar modulen av att skapa viktiga underlag för en optimerad boskapsplanering.

Genom en koppling kan nu VestiTech få tillgång till Wyld Connects räckvidd, och man kommer nu kunna samla in och hantera data från de allra mest avlägsna platserna. Denna satellitlösning tillsammans med Wyld Networks innebär även att VestiTech inte längre kommer vara lika beroende av sin markbaserade IoT-lösning.

 

”…Att samla in kvalitativa data från boskap är grundförutsättningen för att förbättra skötseln”, sade Wyld Networks VD Alastair Williamson. ”…Vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med VestiTech och kombinera vår ingenjörskonst, och på så sätt kunna ta del av den fantastiska möjlighet som Satellit IoT övervakning av boskap på avslägsna platser innebär…”.

”…Wyld Networks revolutionerande satellitteknologi, kombinerat med vår robusta befintliga LoRaWAN-teknologi, utvidgar avsevärt räckvidden för vår boskapslösning i landsbygdsområden. Denna dynamiska kombination överbygger inte bara anslutningsluckor utan lägger grunden för en exceptionell och pålitlig kommunikationsinfrastruktur i de mest avlägsna hörnen…”, sade Jürgen Persson VD för VestiTech AB.