Läser in...
Gå tillbaka

Terranet: Uppdatering om prototyptester

Skrivet av Redaktionen 
29 februari, 2024 14:09

Detta är en nyhet i ett betalt samarbete

 

Terranet meddelar i dag att bolaget utfört aviserade prototyptester i labbmiljö för bolagets anti-kollisions system BlincVision (hjälper bilförare att stanna i tid i trafiken så att påkörningar och dödsfall kan undvikas), och resultatet var positivt och påvisade förbättrade mätningar såsom objektidentifiering, objektklassificering och reaktionstid.

Det framgår av ett pressmeddelande

 

Mer exakt redogörelse för utfallet kommer presenteras inom kort.

Dessa framgångsrika tester innebär att förutsättningarna stärks för en lyckad prototypdemo i bil under andra kvartalet (Q2).

 

”…Det är glädjande att se hur utvecklingen av BlincVision fortskrider enligt plan och med uppmuntrande resultat. Vi avser att kontinuerligt utföra tester för att vidareutveckla systemen inför det andra kvartalets prototypdemo i bil.

Efter många år av utveckling ser vi fram emot att kunna visa upp BlincVision för den globala fordonsindustrin när vi nu kan visa upp att vårt system väsentligt kommer bidra till att förkorta bromssträckan i stadstrafik, jämfört med existerande lösningar. Vi känner oss trygga i vår position på marknaden där BlincVision i dagsläget har ett rejält försprång i reaktionstid jämfört med existerande industristandard.

Vi är övertygade om att BlincVision som ett komplement till existerande teknologier, som exempelvis LiDAR, kan möjliggöra en helt ny och unik branschstandard inom fordonsäkerhet…”,

Sade Terranets VD Magnus Andersson