Läser in...
Gå tillbaka

Terranet i program med globala aktörer

Skrivet av Redaktionen 
26 juni, 2024 03:25

Terranet meddelade igår (tisdag) att bolaget har blivit utvalt att delta i ”MobilityXlabs samarbetsprogram” som ger bolaget en unik möjlighet att genomföra ett Proof of Concept tillsammans flertalet av MobilityXlabs globala världskända partners såsom Volvo Group, Polestar, Ericsson såsom Ericsson, Magna Electronics, Zenseact och Zeekr Technology Europe.

Terranet lyckades bli utvalda efter en omfattande urvalsprocess med drygt 100 sökande från 14 olika länder, och Terranet berättar att programmet startar i augusti 2024.

MobilityXlab grundades 2017 i Göteborg och syftar till att skapa kontakt mellan storbolag och startups, där utbytet bland annat fokuserar på att startups behöver kunder och teknologisk validering, medan de etablerade bolagen med globala marknader ser värdet av ökad innovation.

Programmet fokuserar på systemvalidering och kommer pågå i minst 6 månader. Först genomförs Proof of Concept för att bekräfta genomförbarheten, och därefter sker tester i verklig miljö tillsammans med partnern.

Målet är också att skapa möjligheter för kommersiella partnerskap.

”…Vi är stolta över att ha blivit utvalda till detta program, vilket bekräftar marknadens efterfrågan på ett system som BlincVision. Det ger oss en unik möjlighet att demonstrera systemets potential i en fordonsmiljö. Detta är också ett viktigt steg mot att säkra ett kommersiellt avtal under 2024. Som en del av MobilityXlab, en erkänd innovationshub, får vi också möjlighet att stärka vår närvaro i flera ekosystem inom fordonsbranschen runt om i världen…”,

sade Magnus Andersson, VD på Terranet.

Terranet steg +2,30 % på börsen under tisdagen.