Läser in...
Gå tillbaka

TEKNISK ANALYS: Precise Biometrics -Positiv

Skrivet av Per Stolt 
3 april, 2024 04:57


Diagram ovan: Precise Biometrics dagsdiagram från förra analysen den 2 april 2024 (diagram källa: infront/Dagens Börs)

Detta är en analys i ett betalt samarbete.

 

Förra analysen i Precise Biometrics publicerades den 2 april 2024 (se diagrammet ovan)
”…Sammanfattningsvis: Både den fundamentala analysen och den tekniska analysen är positiv för Precise Biometrics – Vi sätter idag KÖP med målområdet 3-5 kr…”
Pris då: 1,11 kr

 

Facit – så utvecklades aktiekursen (se diagrammet nedan)
Pris nu:
1,79 kr
Kommentar: I gårdagens analys fastställde vi att Precise Biometrics var det enda biometribolaget som gjorde vinst i Q4 2023, och att trots detta så hade bolaget lägst värdering. Marknaden tog fasta på detta och korrigerade aktiekursen i ett första steg från 1,11 kr till 1,79 kr.

 

Den fundamentala analysen – Precise Biometrics är kraftigt undervärderade

I tabellen nedan finner vi Precise Biometrics och dess branschkollegor. Här framgår som bekant att Precise Biometrics är den enda bolaget som faktiskt har en bärande verksamhet. I alla fall just nu, som jag ser det.

Precise Biometrics har bevisat att de har en väl fungerande produkt och att de inte har lagt på sig stora kostnader. Detta har säkerligen en hel del att göra med att bolaget endast sysslar med själva mjukvaran (dvs program/algoritmer), till skillnad från många andra av dessa branschkollegor som involverar sig med chip/sensortillverkning, med inkluderande kapitalbindning och leveransproblematik?

 

Bolag som IDEX och Fingerprint brände runt 242-274 MSEK förra året. Hur länge är det hållbart?

Zwipe uppvisade ynka 2 miljoner kronor i intäkter samtidigt som man förlorade nästan -100 miljoner under 2023. Knappast lockande – där den stora frågan förstås är varför intäkterna bara är 2 miljoner?

Sammantaget har vi här svaret svart på vitt, som jag ser saken – den som vill ha exponering mot biometrisektorn väljer i första hand Precise Biometrics!

 

Där intäkter för Precise Biometrics har potential att öka i många led, bland annat:

  • Fingeravtryck
  • Ansiktsigenkänning
  • Handflata (nytt affärsområde sedan mars 2024)
  • Ny vertikal – billås i ett ”collaboration” med Infineon, under utveckling?

 

 

 

Den tekniska analysen härifrån

Först tar vi en snabb repetition om några av bolagets kunder;
Rent tekniskt visar den ökade omsättningen i Precise Biometrics aktie, i kombination med ett stigande pris att köparna är starka och i majoritet.

Precise Biometrics har precis gjort en tydlig ”volatility outbreak” (dvs en uppgång som är minst 2-3 gånger så stor som snittet av de senaste 14 staplarna), och detta indikerar på teknisk styrka.

Aktien steg i går många procent, men Precise Biometrics är fortfarande lågt värderad och aktien handlades till 3,00-5,00 kr bara får ett år sedan.

Sannolikheten är hög för att vi kommer få se Precise Biometrics stiga upp och utmana detta område.

Därmed står köpsignalen i Precise Biometrics med målområdet 3-5 kr.

 

Sammanfattningsvis: Både den fundamentala analysen och den tekniska analysen är positiv för Precise Biometrics – Vi sätter idag KÖP med målområdet 3-5 kr.

 

Du finner de senaste analyserna på Precise Biometrics inne i ”Analysbiblioteket”.
https://dagensbors.se/analysbiblioteket/

Precise Biometrics dagsdiagram (diagram källa: infrontfinance.com/ Dagens Börs)

Fotnot: Författaren till denna artikel har inga aktier i detta bolag.

Friskrivning: Detta är en teknisk analys och en gissning om framtiden. Ingen kan veta framtiden och denna analys skall därför inte ses som någon rekommendation att handla aktier eller andra finansiella instrument.