Läser in...
Gå tillbaka

TEKNISK ANALYS: Imsys – redo för genombrott

Skrivet av Per Stolt 
1 juni, 2021 15:27

Detta är analys i ett betalt reklamsamarbete med Imsys.

 

Imsys är ett AI-bolag (Artificiell Intelligens) som utvecklar design för micro-processorer. Imsys har processorer med stor beräkningskapacitet (IM4000), något som är helt avgörande för AI. Genom att kombinera deras egna processorer utvecklar bolaget en megadator (ALICE) men ENORM beräkningskapacitet! Som dessutom är energisnål.

Försäljningen av IM4000 har påbörjats och utvecklingen av ALICE pågår.

 

Vad hände sist vi tittade till Imsys den 12 maj 2021?

Imsys (AI) visade styrka medan OMX gick in i en rekyl. Aktien signalerade för att det sannolikt fanns köpintresse i aktien.

Detta var den 12 maj 2021, och vi fann då Imsys nere vid 6,94 kr. Imsys signalerade då för en uppgångsfas efter en  candlesticks doji + (stick som ser ut som ett plustecken +)

 

12 maj, 2021 01:40  TEKNISK ANALYS: Imsys stod emot nedgången! (6,94 kr)

”…Sammanfattningsvis: Imsys börjar försäljningen av sin processor IM4000 denna månad och bolaget förväntas återkomma inom 30 dagar med besked om en möjlig första lanseringskund – målområdet befinner sig mellan 11-15 kr…”

 

Idag stiger Imsys +8 % till 8,30 kr. Imsys formerade en candlesticks doji+ och aktien studsar nu upp.

RSI-kurvan stiger och befinner sig över 50. Detta pekar tydligt på att köparna r i majoritet.0

Huvudscenariot är att Imsys bryter motståndet på 9,00 kr och fortsätter upp mot 11-15 kr.

 

Sammanfattningsvis: Köparna är i majoritet och Imsys (AI) stiger – aktien har signalerat för en sannolik uppgångsfas genom 9 kr för en kommande test av 11-15 kr.

Imsys dagsdiagram (källa: Infrontfinance.com)

Fotnot: Författaren till denna artikel har inga aktier i detta bolag.

Friskrivning: Detta är en teknisk analys och en gissning om framtiden. Ingen kan veta framtiden och denna analys skall därför inte ses som någon rekommendation att handla  aktier eller andra finansiella instrument.