Läser in...
Gå tillbaka

NYHET: WYLD – Satellit-IoT från Australien

Skrivet av Redaktionen 
2 april, 2024 09:39

Wyld fortsätter sin spännande resa och har nu i samarbete med PLF Australia i Queensland satt igång med att övervaka jordfuktigheten med hjälp av satellitansluten teknik i låg omloppsbana runt jorden.

Det är av yttersta vikt att ha satellitbaserad IoT i Australien med låg strömförbrukning för att optimera markförvaltningen. Denna process är avgörande för att säkerställa optimal bevattning, maximera skördarna och förbättra biodiversiteten.

För att uppnå detta har Wyld Networks installerat Wyld Connect AT430-terminaler och AT302-modem som är utrustade med jordfuktighetssensorer från DFM Technologies i Australien för att övervaka markens fuktighet. Dessa enheter är nu i full gång med att samla in data.

Många av de områden som används för jordbruk i Australien är avlägsna och saknar tillgängliga nätverk för att ansluta IoT-sensorer och enheter. Det finns en stor efterfrågan på IoT-anslutningar från både lantbrukare och agronomer. PLF Australia har valt att använda sig av Wylds lösningar för att tillhandahålla exakt operationell information till sina kunder, vilket möjliggör förbättrat datadrivet beslutsfattande.

Genom att utnyttja IoT-tekniken förväntas de primära producenterna kunna öka sina skördar samtidigt som de minskar sina kostnader. Detta förväntas i sin tur leda till ökad lönsamhet och förbättrad konkurrenskraft för den australiensiska produktionen på internationella marknader.

 

”Satellit-IoT-teknik är nu avgörande för det australiska jordbruket, eftersom sektorn fortsätter att producera kvalitetsprodukter för globala marknader,” sa
Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Vi är glada över att ha påbörjat initiala utrullning med ett av Australiens ledande IoT-företag inom jordbruk.”