Läser in...
Gå tillbaka

NYHET: Wyld – Nytt sammarbete med Embrapa

Skrivet av Redaktionen 
22 mars, 2024 09:02

Detta är en artikel i ett betalt samarbete

 

Wyld Networks fortsätter att växa.

Wyld Networks är det första företaget att gå med i Embrapa AgNest-programmet, ett samarbete mellan det brasilianska jordbruksforskningsinstitutet (Embrapa) och flera andra företag för att främja innovation inom jordbruksteknik. Detta samarbete innebär att Wyld Networks’ satellit-IoT-lösningar blir tillgängliga för brasilianska jordbruksföretag och globala agroteknikföretag.

Det brasilianska jordbruksforskningsinstitutet (Embrapa) har etablerat en plattform för öppen innovation för att utveckla agritech genom ett offentligt-privat partnerskap mellan Embrapa, Banco do Brasil, Bayer, CNH och Jacto.

Wyld Networks är det första innovationsföretaget att samarbeta med Embrapa AgNest-programmet.
Detta placerar också Wylds satellit-IoT-lösning framför alla stora brasilianska jordbruksföretag och globala Agtech-företag.

Embrapa grundades av Brasiliens regering 1973 med syfte att utveckla teknologi för tropiskt jordbruk och djuruppfödning för att säkerställa livsmedelssäkerhet och marknadsledarskap för Brasiliens jordbruksprodukter. Wyld Networks samarbetar specifikt med Embrapa Meio Ambiente inom AgNest-programmet för att främja innovation inom jordbruksförsök, digitalt jordbruk och anslutning av landsbygdsområden. Detta är en del av Embrapas långvariga arbete med innovation, effektivitet, hållbarhet och social inkludering inom jordbrukssektorn.

 

”Embrapa är Latinamerikas viktigaste jordbruksinstitution. Vi är glada att samarbeta med dem i AgNest-projektet för att ansluta till stora jordbruksföretag och brasiliens växande ekosystem av agtech-innovatörer,” säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”Vi är glada att påbörja detta partnerskap med Embrapa för att stödja tillväxten inom jordbruket och agtech-sektorn i Brasilien.”

 

Diagram ovan: Wyld Networks dagsdiagram (diagram källa: Infront/ Dagens Börs)