Läser in...
Gå tillbaka

NYHET: WYLD NETWORKS ingår avtal med Elio

Skrivet av Redaktionen 
8 mars, 2024 08:51

Detta är en nyhet i ett betalt samarbete

 

Wyld Networks meddelar idag att man ingår ett avtal med Elio Tecnologica för att installera Wyld Connect för jordbruk i Brasilien.

Wyld Networks’ satellitanslutning tillhandahåller data från mark- och vädersensorer för att komplettera Elio Tecnologias drönarbaserade bilder och förbättra agronomimodeller för att uppnå produktivitets- och hållbarhetsmål inom jordbrukssektorn.

Elio Tecnologias avser att installera över 5 000 terminaler på jordbruk i Brasilien under de kommande 36 månaderna, med en potentiell ordervärde på cirka 25 MSEK.

 

Brasiliens jordbruksproduktion har ökat från 230 miljarder brasilianska real till 830 miljarder brasilianska real på bara 10 år. Denna höga tillväxt drivs av en kombination av förbättrad markförvaltning, innovation och teknisk utveckling samt snabbt växande datarelaterade teknologier.

I spetsen för nya data inom agritech finns Elio Tecnologia, ett företag specialiserat på insamling och bearbetning av georeferenserade bilder med hjälp av egenutvecklad flygteknik. Elio Tecnologias lösningar bygger på integrationen av optiska sensorer, robotik, rymdteknik och artificiell intelligens.

Insamling av verkliga data med hjälp av sensorer på fältet kommer att möjliggöra optimering av Elio Tecnologias algoritmer och ge förbättrad tillförlitlighet för tjänster till slutkunder.

 

”…Vi är glada att kunna lansera detta partnerskap med Elio Tecnologia för att kombinera data från sensorer på fältet med drönarbilder…”, sade Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. ”…Tillsammans kommer vi att förbättra datakvaliteten för bönder och agronomer i regionen även på de mest avlägsna platserna…”.

 


Diagram ovan: Wyld Networks, dagsdiagram (diagram källa: Infront/ Dagens Börs)