Läser in...
Gå tillbaka

NYHET: Precise Biometric- ökad efterfrågan

Skrivet av Redaktionen 
19 juni, 2024 10:00

Vi har sedan tidigare en köpsignal i Precise Biometrics som kom redan vid 1,11 kr och vi fick en ny köpsignal när vi bröt 2,75 kr. Priset i aktien i skrivande stund är 3,52 kr så det är imponerande vinst på dessa köpsignaler.

 

Precise Biometrics släpper en nyhet i dag och förväntar sig en ökad efterfrågan på algoritmprodukter för ultraljudssensorer till mobiltelefoner de kommande åren. Företaget lanserar därför nästa generations algoritmprodukter och satsar stort på ultraljudssensorer för fingeravtryck för att stärka sin position på marknaden. Denna satsning finansieras genom att optimera befintliga resurser och kunskap.

Efterfrågan drivs av nya högupplösta mobiltelefonskärmar, och segmentet förväntas växa snabbare än den totala marknaden för fingeravtryckssensorer, som enligt marknadsundersökningar förväntas öka med 7-12 %. Segmentet erbjuder även bättre marginaler.

Som en av få leverantörer av ultraljudsalgoritmer för fingeravtryck, är Precise Biometrics väl positionerat för att dra nytta av denna tillväxt. De lanserade sin första mobiltelefon med ultraljudsalgoritm 2018 och har byggt starka partnerskap med ledande sensortillverkare. Företaget stärker nu sitt engagemang för ultraljudslösningar genom att använda AI-teknik för att optimera prestanda och förbättra funktioner som BioMatch och BioLive.

 

Joakim Nydemark, VD för Precise Biometrics, kommenterar:
”Eftersom vi ser växande efterfrågan på våra ultraljudslösningar, och med tanke på att vi är en av få aktörer inom detta område, är det ett naturligt steg att ytterligare stärka vår position. Idag är ultraljudssegmentet en relativt liten del av den totala marknaden för fingeravtryckssensorer, men med tanke på den förväntade tillväxttakten ser vi goda möjligheter framåt. Vi har en stark position inom biometriska IT-säkerhetslösningar globalt, men en ännu starkare position inom mer komplicerade områden som algoritmprodukter för ultraljudssensorer, samt relaterade områden som manipulering och liveness lösningar, handigenkänning och multifaktorautentisering.” 

 

 Precise Biometrics dagsdiagram (diagram källa: infrontfinance.com/ Dagens Börs)