Läser in...
Gå tillbaka

NYHET: Eevia Health Plc i stort samarbete

Skrivet av Redaktionen 
27 juni, 2024 08:30

Eevia Health fortsätter stärka sin ledande roll inom hälsobranschen.

Eevia har mottagit en avsiktsförklaring från en global ledare inom ögonhälsa för att lansera deras banbrytande produkt Retinari™ på den snabbt växande ögonhälsomarknaden.

Med detta samarbete siktar Eevia på en marknadsmöjlighet på 100 miljoner euro och stärker sin position som en ledande aktör inom förebyggande ögonhälsa.

Detta samarbete kommer efter imponerande resultat från en studie på mänskliga celler av Retinari™, som är utformad för att förebygga åldersrelaterad makuladegeneration (AMD). Forskning av professor Kai Kaarniranta vid Östra Finlands universitet har visat lovande resultat i mössstudier, vilket bekräftar Retinari™s förmåga att bibehålla homeostas i retinala celler, vilket är avgörande för AMD-patienter.

För att säkerställa en framgångsrik lansering bygger Eevia en vetenskaplig rådgivande nämnd, med Dr. Luke Bucci som en av de första rådgivarna. Med en AMD-tillskottsmarknad som förväntas växa kraftigt, erbjuder Retinari™ en unik lösning som kan minska behovet av smärtsamma anti-VEGF-injektioner, vilket gynnar både patienter och sjukvårdssystem.

”Steg för steg rör vi oss mot att ta itu med ett betydande globalt hälsoproblem. Detta är ett stort steg med potential för betydande intäktsökning och samhällelig påverkan,” säger Erik Eide, Eevias kommersiella direktör.

 

Diagram ovan: Eevia Health Plc dagsdiagram
Diagram källa: infront/Dagens Börs