Läser in...
Gå tillbaka

INTERVJUN: Timm Schneider (VD) – ZignSec

Skrivet av Baback Korpy & Per Stolt  
9 november, 2020 17:29

Timm Schneider, VD ZignSec

 

Samhället blir allt mer digitaliserat. Idag kan du exempelvis logga in på din aktiedepå eller betala för en vara snabbt och effektivt genom smidig identitetshantering – utan att behöva komma ihåg nedskrivna lösenord. ZignSec är ett teknikbolag som vill expandera globalt inom just detta område.  

Idag har vi fått möjligheten att höra med ZignSecs VD Timm Schneider om vad för problem företaget löser!

 

 

Berätta om er historia – varför grundades ni?

Timm Schneider (VD): Grundarna av ZignSec har över 15 års erfarenhet inom betalningar på Internet. Under de senaste 10 åren har de utvecklat betalprodukter på den europeiska marknaden. Här kom de i kontakt med bedrägeri- och compliance-frågor. Då föddes tanken på att det behövs bättre globala identifierings- och AML-lösningar. Eftersom alla länder har olika mognadsnivå inom detta, såg vi problematiken för alla företag att lösa detta på en global nivå. Då föddes tanken på ZignSec, en global PSP för verifieringar dvs en VSP inom Regtech-industrin.

 

 

Vilka av era produkter är störst inom finansiella tjänster & iGaming? Berätta i stora drag om dessa & vilka problem de löser!

Timm Schneider (VD): Det är svårt att säga, vi levererar ofta flera produkter till varje kund. Allt ifrån en e-identifiering, ID-scan, bank-login till en AML-kontroll av en kund.

 

 

Var finns era kunder & hur stora är de? I hur många länder verkar ni?

Timm Schneider (VD): Våra kunder finns nu på alla kontinenter i världen. Det är kunder inom alla segment, det vill säga små lokala företag till stora globala jättar såsom Tradera eller Schufa.

 

 

Genom samarbetet med SCHUFA & Suprema kommer ni exponeras till miljontals nya företag. Vad omfattar partnerskapen?

Timm Schneider (VD): Våra strategiska samarbeten är väldigt viktiga för oss. De innebär att vi tillsammans skall utveckla produkter och marknader framöver. Till skillnad mot en vanlig kund så skall dessa samarbeten kunna ge oss 100, 1000 eller ännu fler kunder genom ett enda partnerskap.

 

 

Vilka produkter ser ni allra störst potential i?

Timm Schneider (VD): Det är egentligen inte en enstaka produkt som har störst potential, utan mer sammansättningen av många produkter och tjänster. Det är det som gör vår plattform så unik.

 

 

Vad är era största kostnader?

Timm Schneider (VD): Produktutveckling, vi här ett SAAS-bolag där skalfördelarna är enorma. Men i grunden har vi stora utvecklingskostnader, men affärsmodellen ger enorma skalfördelar vid volym.

 

 

Berätta om  Regtech-branschen! Hur ser ert mål ut här?

Timm Schneider (VD): Vår ambition är att bli synonymt med verification, en global ledare inom Regtech.

 

 

Hur har corona påverkat er?

Timm Schneider (VD): Det påverkar alla, även oss. Men till stor del har vi klarat oss väl, och våra produkter är av stor betydelse för distanshandel/affärer, industrier för vilka efterfrågan har ökat under pandemin.

 

 

Hur ser ni på 2021?

Timm Schneider (VD): Vi har stora förhoppningar på 2021, 2020 levererar enligt våra utfästelser och det ser 2021 ut att göra också.

 

Dagens Börs tackar Timm Schneider, VD på ZignSec för en mycket intressant intervju & önskar ZignSec lycka till i framtiden!

ZignSec (diagram: Infront)