Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 20 januari, 2023 17:04

Intervjun:

Patric Bottne (VD) Appspotr


Patric Bottne (VD) Appspotr

Detta är en intervju i ett betalt samarbete

 

Intresset för att bygga appar förväntas inte stanna av på överskådlig tid. Appspotr är ett svenskt företag som erbjuder tjänster inom detta område, där man bland annat erbjuder möjligheten att skapa sin egen app utan krav på kompetens inom programmering. Idag har bolaget släppt sin Q4-rapport och vi får i denna intervju med Appspotrs VD Patric Bottne en uppdatering av läget och framtiden.

 

Berätta om vilken serviceprodukt som Appspotr erbjuder?

Patric Bottne (VD) Appspotr: Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning.

Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad.

 

Varför är denna produkt konkurrenskraftig?

Patric Bottne (VD) Appspotr: Produkten innehåller flera verktyg som gör det enkelt att bygga mobila applikationer för att automatisera affärsprocesser:

  • Dra-och-släpp-gränssnitt för att bygga och designa applikationer
  • Automatiserad kodgenerering för programmeringsspråk som stödjer iOS, Android och PWA
  • Förbyggda mallar och moduler för de mest vanliga affärsprocesserna
  • Automatiserad testning och driftsättning av mobila applikationer till Apple App Store, Google Play och webben
  • Integration med andra verktyg och system, såsom databaser och API:er

Appspotr sticker ut mot konkurrensen genom att inte bara erbjuda ett självserviceverktyg för att bygga mobila applikationer själv utan erbjuder även flera tilläggstjänster för utveckling, underhåll, drift och distribution av mobila appar via partners eller genom Appspotr.

På så sätt blir vi en helhetsleverantör inom low code utveckling av mobila applikationer vilket många kunder saknar på dagens heta low code marknad.

 

Ni släppte precis er Q4-rapport, vad är ni särskilt nöjda med och vilka faktorer bidrog till detta?

Patric Bottne (VD) Appspotr: Vi har en stabilt växande affär där vi för varje kvartal växer year-on-year och där potentialen i affären växer efterhand som vi nu får ombord fler egna säljare och fler kontrakterade avtalspartners samtidigt som merförsäljning på befintliga kunder också växer.

En faktor som bidrar till detta är vår mycket kapabla plattform i Appspotr 3 där vi kan paketera fler och fler app koncept och lösningar tillsammans med våra kunder och återförsäljare som efterfrågar allt fler mobila applösningar.

Vi har en mycket bra sälj- och leveransförmåga som bevisar sig för varje kvartal, något jag är mycket nöjd med.

 

Hur har ni lyckats hantera de senaste stora utmaningarna som pandemin, Ukrainakriget och de stigande priserna i samhället?

Patric Bottne (VD) Appspotr:  Jag tror ärligt talat att den pågående globala trenden kring ”hyperautomation” är skälet till att vår affär växer, varje företag, organisation och verksamhet måste automatisera sina affärsprocesser och där low code och mobila applikationer är katalysatorn för detta gör att det oavsett krig, pandemier eller inflation inte går att stanna upp, utan man måste innovera sin verksamhet att bli allt mer digital.

 

Vilka sektorer ser ni positiv trend inom med avseende på senaste kvartalets (Q4) intäkter?

Patric Bottne (VD) Appspotr: Vi har en stabil tillväxt inom handelsplatser, offentlig sektor och service, fastighetsbranschen i vår direktförsäljning men genom våra samarbeten med återförsäljare som sitter på egna kundportföljer tror jag vi kommer se en breddning under 2023 in i nya sektorer och branscher.

 

Vilka är de viktigaste tre utmaningarna under det nya året 2023 för Appspotr?

Patric Bottne (VD) Appspotr:

  • Växa antalet säljpunkter genom egna säljare och återförsäljare!
  • Etablera vår multikanalsstrategi!
  • Växa vår organisation och verksamhet internationellt!

 

Varför skall man som investerare köpa Appspotr?

Patric Bottne (VD) Appspotr: Low code är den teknik som växer starkast i nuläget globalt och där Appspotr är en ung aktör med ett mycket bra helhetserbjudande som visat på en stark tillväxt under de senaste fyra kvartalen och visar på en stor inbyggd potential i affären med nya säljare och återförsäljare ombord som ännu inte visat resultat i siffrorna samt en tillväxtstrategi som fokuserar på att öka antalet säljpunkter.

 

Dagens Börs tackar Patric Bottne VD på Appspotr för en mycket intressant intervju och vi önskar dem alla lycka till i framtiden!

 

https://www.appspotr.com/

 

 

I diagrammet nedan finner vi Appspotr intäkter 10 kvartal bakåt i tiden. Appspotrs intäkter är dock till stor del abonnemangsintäkter som förväntas återkomma.

De återkommande intäkterna (ARR) uppgick i Q4 2022 till 6,5 MSEK.


Stapeldiagram ovan: Appspotr intäkter de senaste 10 kvartalen (diagram källa: Börsdata)

 

Den tekniska analysen är positiv och Appspotr har signalerat för ett sannolikt genombrott av 15,00 kr nivån (se senaste analysen).


Appspotr (diagram källa: infrontfinance.com/ Dagens Börs)

 

Fotnot: Författaren till denna artikel har inga aktier i någon av dessa bolag.

Friskrivning: Detta är en teknisk analys och en gissning om framtiden. Ingen kan veta framtiden och denna analys skall därför inte ses som någon rekommendation att handla  aktier eller andra finansiella instrument.