Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 16 augusti, 2021 17:46

Intervjun:

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming


Eric De Basso (VD) Wicket Gaming

 

Detta är en intervju i ett betalt reklamsamarbete med Appspotr.

 

Gamingsektorn fortsätter att visa styrka och en nisch som också växer starkt är Sports Games. I Storbritannien finner vi en av de mest kända fotbollsligorna Premier League. Men det få känner till är att Cricketligan i Indien är lika stor – i alla fall om man räknar till hur mycket TV-rättigheterna är värda.

Idag får vi träffa Eric De Basso som är VD på Wicket Gaming, och han kommer att berätta mer om deras Cricket Manager-spel, satsningen mot Indien och om varför man skall investera i Wicket Gaming!

 

Berätta om Wicket Gaming – när startades bolaget och varför?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Wicket Gaming är ett gamingbolag med fokus på managerspel. Vår första titel heter ”Cricket Manager”. Bolaget bildades då vi upptäckte att det fanns en marknad att fylla, nämligen ett Cricket Manager spel. Spelet har varit under produktion de senaste två åren och befinner sig i slutfasen.

 

Berätta lite om dig själv!

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Mitt namn är Eric de Basso och jag är auktoriserad redovisningskonsult i botten. Har under en längre tid varit verksam som ekonomisk konsult inom gaming-branschen. Arbetade bland annat tidigare som ekonomichef för Inferno Online och var med på deras resa hela vägen fram till att bli upptagna i Guinness rekordbok!

Är en inbiten gamer som växte upp med Commodore 64 och har sedan dess fortsatt att spela på fritiden. Är särskilt förtjust i mobila strategispel och managerspel!

 

Berätta om ert kommande spel ”Cricket Manager”!

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Cricket Manager är vår första titel och spelet är precis som det låter – ett spel om Cricket, där spelaren ges möjlighet att bygga sitt cricketlag, träna sina spelare, utveckla sitt arenaområde och därefter testa sina skills mot andra managers. Spelet kan jämföras med ”Top Eleven” (ett fotbollsmanagerspel med 230+ miljoner downloads).

 

I vilka geografiska regioner kommer ni lansera detta spel?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Självklart kommer vi att fokusera på världens största Cricket-marknad, nämligen Indien! Cricket är i särklass den största idrotten i Indien och har nästan 2,5 miljarder fans globalt. Andra stora Cricketländer är Pakistan, UK, Bangladesh, Australien, Sri Lanka, Sydafrika och Nya Zeeland. Ett annat land med växande Cricket intresse är USA, där finns nästan 30 miljoner cricket fans idag. Utöver det så växer sporten Cricket även i hela Europa.

 

Berätta om varför Indien har sådan stor potential!

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Det finns flera anledningar till att vi fokuserar på den indiska marknaden med 1,3 miljarder i befolkning. Indien är idag det land där mobilanvändandet ökar absolut snabbast med ca 60 miljoner nya mobilanvändare varje år.

Den teknologiska utvecklingen inom mobilbranschen går i ett rasande tempo, framförallt ser vi hur stora mobiltelefon producenter såsom Apple och Samsung etablerat nya fabriker i Indien för att möta upp den framtida efterfrågan.

 

När kommer spelet släppas?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Spelet befinner sig i sin slutpolering, dvs monetariseringsfas. Vår förhoppning är att spelet skall lanseras om några månader, under Q4 2021.

 

Hur tjänar ni pengar på detta?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: ”Cricket Manager” är ett Free-to-play spel (F2P), där våra primära intäktskällor är in-app purchases och rewarded in-ads.

 

Kommer denna spelmotor kunna användas för fler sporter än Cricket?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Vår plattform är byggd för att kunna skala upp till fler sporter och vi ser främst över sporter där konkurrensen är låg och en efterfrågan finns.

 

Varför skall man som investerare satsa på Wicket Gaming?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Vår ambition är att bygga världens mest populära Cricket Manager-spel.  Vår spelplattform är skalbar och vi kommer därför kunna bygga andra titlar med bra mycket kortare produktionstid framgent.

Free-2-play spel är idag snabbt växande i Indien och Cricket har ca 2,5 miljarder fans globalt. Dessa förutsättningar erbjuder oss en stor möjlighet att växa med Cricket Manager.

 

 

Dagens Börs tackar för en mycket spännande och intressant intervju och vi önskar Eric De Basso och Wicket Gaming lycka till i framtiden!