Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 25 september, 2023 04:41

Intervjun:

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming


Eric De Basso (VD) Wicket Gaming

Detta är en intervju i ett betalt samarbete.

 

 

Gamingutvecklaren Wicket Gaming har precis som många andra bolag i branschen haft det riktigt tufft under både 2022 och 20223, men under de senaste kvartalen kan vi tydligt att att intäkterna börjar ta fart.


Diagram ovan: De 10 senaste kvartalens intäkter för Wicket Gaming (diagram källa: Börsdata)

 

I dagens intervju får vi träffa bolagets VD Eric De Basso som kommer att berätta om hur läget ser ut för Wicket Gaming och varför man skall investera i bolaget!

 

 

1: Berätta vad Wicket Gaming sysslar med idag

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Wicket-koncernen är mer än bara ett spel. Med vår tyska dotterkoncern har vi tagit steget in i ed-tech och skapat en stark närvaro. Vi ser en stark tillväxtpotential inom ed-tech och vi jobbar aktivt med att växa på främst kontinenten.

 

2: Vad är status på era speltitlar?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming:

King Royale

Arbetet med att finslipa King Royale pågår, bland annat med stöd av experter inom Idle mobilspel. Den största uppdateringen hittills, “Gacha”-system, har implementerats. “Gacha” ger användarna möjlighet att köpa olika vapen eller reliker som ger olika förmågor i striden mot monster och bossar.

Inom kort kommer vi lansera nya kungar med olika funktioner för att ge användaren fler val så att man kan sätta sin egen prägel i spelet, detta är en efterfrågad funktion av våra  användare. King Royale har starka KPI:er och  blir kontinuerligt ”featured” i App Store, med dessa nuvarande förutsättningar siktar vi på att säkerställa en publishing deal med en ledande spelförläggare innan utgången av 2023.

Vi har fått propåer från två av de tio största förläggarna och detta har sporrat vårt utvecklingsteam att öka på prestations takten.

Tank Operations

Tank Operations är en egenutvecklad titel (utvecklad av vårt helägda dotterbolag Linked Dimensions GmbH) och den finns som “early access” på Steam. Spelet har mottagits väl och har en metascore på lite över 80%. Spelet har även en fanbase och en aktiv community.

Priset för Tank Operations på Steam förväntas ligga runt 29 EUR och självklart kommer packs att erbjudas inne i spelet. Nyligen erhölls cirka 2 miljoner kronor i bidrag av tyska staten (German Gaming Fund) för att sjösätta en uppdaterad version av Tank Operations.

Vi har precis säkrat ett publishing-avtal med 2tainment för Tank Operations. 2tainment kommer att ansvara för marknadsföringen av spelet och vi har en vinstdelningslösning med 2tainment. 

Cricket Manager

Cricket Manager ligger oss fortfarande varmt om hjärtat. Jag vill poängtera att arbetet med Cricket Manager kommer att intensifieras med den kunskap vi erhåller i utvecklingsarbetet av King Royale.

Vi ser att flera tekniska funktioner i King Royale är gångbara att implementeras i Cricket Manager, framförallt rör det funktioner som starkt bidragit till starka KPI:er för King Royale. Vi har inga planer på att släppa Cricket Manager, planen är snarare att så snart vi kan frigöra dedikerade utvecklingsresurser  till spelet.

Vi har en begränsad mängd utvecklingsresurser inom koncernen och kan därför endast utveckla en speltitel i taget.

Captain Hog & Friends

”Captain Hog’s Island Adventure (arbetstitel)” är ett rollspel med pedagogisk speldesign/funktionalitet som bakgrund. Spelet skapas för en ung målgrupp mellan 6 och 12 år och har en avslappnad inställning till ekonomisk simulering.

Som en jordbruk simulator kommer den tillsammans med en utforskande upplevelse på ön. ”Captain Hog’s Island Adventure” kombinerar både nöje och kunskap: spelet handlar om att skydda miljön och visar hur mänsklighetens beteende påverkar vår planet. På så sätt bidrar det till att lära barn om hållbarhet och hur vi kan behandla oss själva och vår miljö på ett respektfullt och ansvarsfullt sätt.

Spelet har ett samproduktionsavtal med QM Interactive som ansvarar för utvecklingen av spelet och dess motsvarande produktionsbudget, medan Unger & Fiedler kommer att tillhandahålla grafiska tillgångar och art direction för den kommande titeln.

Spelet kommer att utvecklas för Nintendo Switch, PC och mobila enheter.  Mer information om spelet och releasedatum kommer att meddelas senare.

 

3: Berätta mer om Wegesrand – vad sysslar bolaget med, hur stor del av bolaget äger Wicket gaming och har Wegesrand intäkter?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Vår dotterkoncern Wegesrand (ed-tech segmentet) som vi äger till 100% omsatte cirka 26,5 miljoner SEK under 2022, en organisk tillväxt med 24% på ett år.

 

4: Berätta om er senaste kapitalanskaffning – hur gick det, hur mycket pengar fick ni in och vad ska ni göra med pengarna?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Genom de nyligen genomförda emissionerna på total 13 MSEK har vi kunnat säkra upp nödvändigt kapital för att ytterligare satsa på ed-tech segmentet där vi ser stor tillväxtpotential. Det är för oss uppenbart att segmenten Serious Games och Playful Learning har en betydande och växande marknad och vi ser hur våra dotterbolag presterar löpande med nya uppdrag och belönas med prestigefulla utnämningar.

 

5: Berätta om mer om Wegesrand, har dem några educational plattformar?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming:

Rail Experience

Rail Experience är en digital utbildningsplattform med gamification-element som stöder utbildningen av järnvägstjänstemän. Det är en interaktiv handbok som förmedlar undervisningsinnehåll i en virtuell 3D-miljö och som kan anpassas till varje elev.

Produkten är samproducerad med Captrain, ett ledande europeiskt järnvägslogistikföretag som tillhör SNCF och är ett bolag specialiserat på digitalt utbildningsmaterial inom segmentet järnvägslogistik.Till detta skall nämnas att det varje år utbildas cirka 4000 nya järnvägsarbetare och vi har tagit sikte på att nå minst 1200 av dessa.

Vår affärsmodell är i detta fall en månatlig licens per användare. 

AppLeMat

AppLeMat är en pedagogisk plattform (Android & iOS) för barn med dyskalkyli och används främst i terapisammanhang i syfte att stärka barnens förmåga att tillgodogöra sig matematik. Genom minispel inne i appen kan barnen träna olika matematiska färdigheter. Svårighetsgraden i dessa minispel anpassar sig till barnens förmågor.

Inlärningsförloppet kan ses av terapeuter via en webbplattform i realtid. Via denna lösning har terapeuterna också möjlighet att manuellt justera valet av matematiska uppgifter samt svårighetsgraden. Under en period av cirka sex månader kommer barnens kunskaper förbättras stadigt genom att lösa tre uppgifter per dag och därigenom motverka deras dyskalkyli.

Projektet beställdes av två framstående universitet – Helmut Schmidt-universitetet i Hamburg och Universitetet i Würzburg. Plattformen är utvecklad tillsammans med Meister Cody och kommer att levereras till skolor under 2024. 

 

6: Nämn några av Wicket Gamings viktigaste aktiviteterna de närmaste 3-6 månaderna?

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Vi har flera målsättningar som vi vill uppfylla före årsskiftet. Vi förväntar oss att våra tyska dotterbolag ska vinna nya uppdrag och därigenom fortsätta växa organiskt. Inom ramen för samma tidsperiod är vår målsättning att signera ett publishing-avtal för King Royale med någon av de tio största förläggarna inom mobilspel. Vi ser för närvarande två förvärvskandidater, som båda skulle vara starka komplement till vår befintliga verksamhet.  

 

7: Hur ser den långsiktiga planen ut för Wicket Gaming? Varför ska man investera i Wicket Gaming!

Eric De Basso (VD) Wicket Gaming: Vi söker en balans mellan organisk tillväxt (genom vårt expanderande ed-tech segment) och nya förvärv. För närvarande tittar vi på två förvärvskandidater som passar vår nuvarande struktur, är verksamma på samma geografiska marknad och har ett ekonomiskt grundfundament i sin portfölj.

För oss är det viktigt att alla potentiella förvärv fyller de strategiska luckor som identifierats. Utöver att vi ska lansera våra speltitlar King Royale innan årets slut med en potentiell publishing partner samtidigt ska vi se över Cricket Manager spelet ytterligare med optimerar och sedan under 2024 kommer Tank Operation lanseras med 2tainment som publisher.

 

Dagens Börs tackar Eric De Basso, VD på Wicket Gaming, för en mycket intressant intervju och vi önskar honom och Wicket Gaming all lycka till i framtiden! 

 


Wicket Gaming dagsdiagram (diagram källa: infront)