Läser in...

Skrivet av Redaktionen  • 24 april, 2023 17:21

Intervjun:

David Ziemsky (VD) BellPal


David Ziemsky (VD) Bellpal

Detta är en intervju i ett betalt samarbete

 

Bellpal har tillsammans med Motorola (och deras smartwatch) skapat en produkt som bevakar äldre som riskerar att ramla, och som då riskerar att bli liggande ensamma under lång tid i hemmet.

Nyligen gick Bellpal ut och berättade i ett pressmeddelande att man förväntar sig $1 per användare/ månad i framtiden för denna gemensamma produkt.

Bellpal/Motorola har redan hunnit starta upp ett projekt med USA:s största aktör Connect America inom denna sektor (connective care) och Connect America har över en miljon kunder som idag använder en liknande produkt – men som nu Connect America vill byta ut mot Bellpal/Motorolas erbjudande till upp till 50 %.

I denna intervju kommer bolagets VD David Ziemsky berätta mer om Bellpal och om hur det går.

 

https://bellpal.com/

 

Friska gärna upp minnet på våra läsare – Berätta om Bellpal och er produkt!

David Ziemsky (VD) Bellpal: Vår produktBellpal” är ett system som består av flera delar, men i huvudsak så är det en fall-detektions-mjukvara som är baserad på AI-utveckling som implementeras in i en ”wearable”, som placeras på handleden, som en klocka, smartklocka (smartwatch) eller liknande.

Den ”wearable” kommunicerar sedan med vår App, som i sin tur pratar med vårt ”ASC” (alarm och communication system) som distribuerar larmet vidare till larmoperatör och valda nära och kära.

I detta larm finns information om var den ramlat befinner sig samt om vad som hänt.

 

Varför är Er produkt ”Bellpal” bättre än konkurrenternas

Den stora skillnaden med 99 % av allt som finns på marknaden är att vi utvecklar kunskap, direkt, om individen – vi vet hur landet ligger helt enkelt – inte bara rent driftsmässigt, utan även utifrån eventuella förändringar i beteendet hos individen (och vi spårar inte, gps-trackar ingen). Plattformen erbjuder intelligens – vilket är väldigt viktigt utifrån förebyggande perspektiv.

 

Vad har hänt i bolaget sedan förra intervjun 2021?

David Ziemsky (VD) Bellpal: Den viktigaste förändringen är att vi har stängt ned vår hårdvarutillverkning av egenproducerade klockor. Orsaken till detta var att vi insåg att vi inte kunde säkerställa avtal och ta sådana stora produktionsrisker som egen klocktillverkning innebar.

Det positiva med detta blev att Motorola tog kontakt med oss.

 

Berätta om ert avtal med Motorola – varför var de den optimala samarbetspartnern för Bellpal:

David Ziemsky (VD) Bellpal: Motorola kontaktade oss då vår mjukvara var den produkt de eftersökte samtidigt som de har hårdvaran. För vår del var viktigaste fördelarna följande:

  1. De har egna smartklockor (så vi slipper den delen)
  2. De är ett mycket starkt varumärke i USA (sen 1928 typ) och det är vår egna brist, som vi nu kan haka på.
  3. De har en affärsmodell som ger dem incitament, och oss – dvs vi är ingen liten söt feature som ser bra ut på en specifikation – de tjänar faktiskt pengar med oss.
  4. Att ha fått ihop ett avtal med ett amerikanskt varumärke kanske inte rynkar någons panna här i Sverige – men i USA är det bevis på många saker. Det öppnar dörrar, utanför Motorola.

 

Hur kommer ni tjäna pengar på detta Motorola-samarbete

David Ziemsky (VD) Bellpal: Vi tjänar pengar på följande: Vi får både en license intäkt för ”aktiv fall mjukvara” i aktuella Motorola smartwath ”Moto Watch” modeller, men även en månatlig intäkt då någon aktiverar ”Safetyplus”.

 

Tillsammans med Motorola har ni fått en förfrågan om ett projektet med ”Connect America”, vilka är det och vad innebär det?

David Ziemsky (VD) Bellpal: Som jag informerade om via PM, så har vi fått en ny förfrågan, att med Moto Watch och Connect America som är USA:s största bolag inom ”connective care”.

Vi kommer utveckla ett kommersiellt projekt, med målet att erbjuda ett alternativ, eller ersätta deras befintliga trygghetslarm “knappen” (de kallar produkten för Button).

Idag har Connect America cirka 1,2 miljoner kunder som abonnerar på tjänsten ”knappen”, och nu vill de dels konvertera redan befintliga kunder som är missnöjda med vad de använder, samt marknadspenetrera till de som idag inte kan tänka sig en knapp

Det viktiga är att vi är igång med detta projekt och att vi har startat upp.

 

Ser ni något behov av kapitalanskaffning den närmaste tiden?

David Ziemsky (VD) Bellpal: “We are always fundraising.” Medel skapar utrymme för att genomföra och växa vår affär.

 

Varför skall man investera i Bellpal?

David Ziemsky (VD) Bellpal: Det övergripande svaret är att marknadsunderlaget växer för varje dag som går. Pensionärerna är den grupp som växer allra mest, och vi har en produkt och en stark affärsmodell som ger goda marginaler.

Därtill har vi numer även en stark samarbetspartner med ett globalt varumärke, som dessutom har ett redan stor upparbetat kontakt och distributionsfunktion.

Vi tagit de stora investeringarna redan för att driva en operativ kommersiell verksamhet med en SaaS modell, och vi ligger nu i slagläge för att framgent gå från minus till plus på sista raden

 

Berätta lite om dig själv – Vem är David Ziemsky?

David Ziemsky (VD) BellPal: Uppväxt i Stockholm och på landet nere på gränsen mellan Blekinge och Småland.

Jag växte upp med mormor och morfar som flydde från Polen under kriget, de drev värdshus på landet och deras arbetsmoral har definitivt smittat av sig, att allt är i detaljerna, att kliva upp varje morgon och fortsätta leverera, släcka lampan efter att disken är sorterad och köket är förberett för nästa dag.

Att leva nära åldrandet och dess olika förändringar i steg finns helt naturligt som grund i mitt arbete – jag vet vem vi stöttar och finns för.

Efter att mormor ramlade och blev liggande i fyra dygn och nästan dog på kuppen, så hade jag nog inte börjat reflektera kring de här frågeställningar som en verksamhet. Det var efter det som jag bestämde mig för att sälja allt, pantsätta mig själv och starta BellPal.

 

Dagens Börs tackar David Ziemsky (VD) Bellpal för en mycket intressant intervju och vi önskar honom och Bellpal all lycka till i framtiden!

 


Diagram ovan: Den senaste analysen på Bellpal, dagsdiagram (diagram källa: infront)