Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 10 februari, 2024 19:19

Intervjun:

Intervju: Rickard Riblom VD Sound Dimension

Rickard Riblom (VD) Sound Dimension

Detta är en intervju i ett betalt samarbete.

 

Sound Dimension har meddelat att en grupp investerare går in med över 3 MSEK via en riktad emission. I denna intervju med 5-snabba frågor berättar bolagets VD Rickard Riblom vad pengarna skall gå till och förtydligar företagets fokusområden. (Sound Dimension säljer lösningar som skapar användartillväxt och kraftigt ökat användarengagemang till streamingbolagen. Några mobiltelefoners små, dåliga högtalare kan med en streamingapp kopplas ihop för att skapa ett kraftfullt och bra surroundljud tillsammans.)

 

Berätta mer om denna riktade emission!

Rickard Riblom (VD) Sound Dimension: Med denna emission kan vi säkerställa att vi når i mål med de kunder vi just nu för diskussioner med. Vi har under hösten fokuserat våra kostnader och bolagets burn-rate har sänkts rejält, så med denna emission kan vi nu satsa fullt på sälj och leverans!

 

Vad ska pengarna användas till?

Rickard Riblom (VD) Sound Dimension: Vi har säljmål som innefattar leverans av streaminglösningar för att där testas hos streamingkunder. Vi kan då med användardata visa hur våra kunder, dvs streamingbolagen, kan få rejäl användartillväxt samtidigt som de sänker sina marknadsföringskostnader då de använder vår teknik.

 

Hur ser fokus ut?

Rickard Riblom (VD) Sound Dimension: Vi har nu säkrat upp likviditeten så att vi kan ta detta i mål. Det finns så otroligt många bolag idag som strömmar content till många hundratals miljoner användare och vi har en riktigt stor marknad att bearbeta! Fokus är nu viktigt för oss.

Den som söker på musik i AppStore hittar snabbt riktigt stora bolag som kan vara våra kunder. Om man går till bussen och tittar på reklamaffischerna så inser man snabbt hur mycket pengar dessa streamingappar lägger på att annonsera efter nya användare.

Om exempelvis i snitt var tredje användare ber tre vänner att vara med och spela musik tillsammans i en ny streamingapp, skapar det enorm tillväxt hos en streamingapp med 50 miljoner användare. Om en streamingapp växer några tiotal procent på årsbasis tack vare vår lösning så kommer våra intäkter från en sådan kund kunna uppgå till betydligt mer än vårt börsvärde!

 

Hur fungerar detta för användarna egentligen, och vad är effekten hos era kunder?

Rickard Riblom (VD) Sound Dimension: Vi har lyckats utveckla lösningar som förvandlar en samling små, mediokra högtalare i mobiltelefoner till ett kraftfullt surroundljudsystem med bra ljud! Det blir som ett högtalarsystem man alltid har med sig, oavsett om man är i den hyrda fjällstugan, på picknick i parken, solar på stranden eller på andra platser där man normalt inte har med sig bra högtalare.

I våra kunder streamingbolagens app finns då en ”Jam”-knapp. När användare trycker på den dyker en notifikation upp för närliggande användare: ”Vill du ansluta till ett jam?” De som ansluter blir högtalare, och plötsligt strömmar musik från alla deras telefoner—perfekt synkroniserat, harmoniserat och positionerat. Även om bara en användare har streamingappen kan andra skanna en QR-kod för att installera den och omedelbart bli även de en del i högtalarsystemet.

Det är klassisk win-win: Användarna får fantastiskt ljud var de än är tillsammans. Streamingapparna får ökat engagemang, social inlåsning och in nya användare.

 

Hur ser tidsplanen ut?

Rickard Riblom (VD) Sound Dimension: Nu är det fokus på sälj och utveckling för kunder som gäller. Vi har även en aktieoption ute som triggas av en bra kundaffär och den ska in senast oktober då den kan bidra till att stärka upp kapitalet i företaget så att vi får resurser att kunna leverera till flera kunder samtidigt. Men som sagt, nu är det säljfokus i hela företaget!

 

 

 

Dagens Börs tackar Rickard Riblom VD på Sound Dimension för en mycket intressant intervju och vi önskar honom och Sound Dimension all lycka till i framtiden! 

 

För dig som vill testa denna att koppla ihop dina mobiltelefonerna (iPhones), kan göra detta via följande länk:

https://apps.apple.com/se/app/aifitogether/id1600432120Diagram: Sound Dimension (diagram: Infront/Dagens Börs)