Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 6 mars, 2024 20:26

Intervjun:

Intervju: Jesper Nord (VD) MyFirstApp


Jesper Nord (VD) MyFirstApp

Detta är en artikel i ett betalt samarbete.

 

Idag ser vi allt oftare och oftare hur skolorna integrerar multimedia och appar när det gäller lärandet och utbildningen av våra barn. En lekfull inlärning via spel lär säkerligen öka elevernas motivation i sin skolgång. I dagens intervju får vi träffa Jesper Nord som är VD på MyFirstApp som just utvecklar utbildningsappar för barn.

 

Varför och hur startades företaget MyFirstApp?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: Företaget MyFirstApp grundades ur en djupgående insikt om de utmaningar som föräldrar står inför när det gäller digital utbildning för barn. Jag observerade en brist på kvalitativa utbildningar och inriktade aktiviteter som även underhöll barnen, vilket ledde till frågor kring balansen mellan spel och lärande.

Denna erfarenhet, kombinerad med min passion för gaming och en omfattande bakgrund inom affärsutveckling och digital produktutveckling, motiverade mig att ansluta MyFirstApp. Min vision var att omdefiniera ed-tech-sektorn genom att skapa verktyg som är bättre, smartare och mer engagerande för den utbildningsmässiga världen.

 

Vilka är era främsta appar idag som tjänar pengar?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: Våra mest lönsamma appar idag inkluderar 10monkeys.com med dess matematikspel och My Teachers Pack inom MyFirstApp Group. Dessa appar har visat sig vara särskilt populära och värdefulla för vår affärsmodell.

 

Hur tar ni betalt? 

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: Vår huvudsakliga inkomstkälla kommer från abonnemang på plattformarna Evolear och 10monkeys, där vi erbjuder exempelvis årslicenser till en grundavgift av 350 SEK per barn/elev.

Denna licensmodell tillåter föräldrar att lägga till flera barn på sitt konto, och lärare att administrera klasser och elever. Det finns både skolor och kommuner runt om i världen som innehar hundratals licenser, vilket visar på produkternas värde och bredd i användning.

 

Vilka är era största ägare?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: NanoCap Intressenter AB utgör vår största aktieägare om ca 44%, som har varit med oss sedan starten. Jag innehar själv en indirekt andel som den näst största ägaren genom Iron Branch Invest där jag är VD, med ett ägande om ca 22%.

Tidigare ägare av MFA Apparna i dotterbolag är fortsatt aktiv i verksamheten och äger över 3%. Jag har även personligen investerat genom mitt helägda bolag Humanji AB.

 

Var geografiskt finns era kunder?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp:

Våra appar finns världen över och är översatta till flertalet språk vilket är viktigt för vår målgrupp. Men vi är som störst i Norra Europa, USA och Australien sett till alla varumärken.

MyFirstApp förvärvade under 2023 det finska bolaget 10monkeys, naturligt är vi därför störst i Finland, Sverige och balkanländerna. Men vi har även en stor spridning i världen där Tyskland och Australien ligger högt.

 

Hur ser planerna ut för att expandera och öka intäkterna?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp:  Vi har höga ambitioner om att expandera samtliga av bolagets innovativa plattformar som redan har en bevisad affärsmodell. Fokus framgent kommer ligga mot aggressiv tillväxt samt att intensifiera arbetet med partnerskap.

Detta tillsammans med en långsiktig plan om att kombinera bolagets tjänster och plattformar under ett och samma tak och kunna erbjuda en genomgående tjänst för föräldrar och lärare att enkelt följa utvecklingen av elever och barn med hjälp av AI.

MyFirstApps resa inom edtech och AI har bara börjat och vi ser fram emot att fortsatt utveckla och ta marknadsandelar i ett högt tempo.

 

Finns något kommande behov av kapitalanskaffning?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: Bolaget har under 2023 sett en kontinuerlig tillväxt, en tillväxt vi tänker intensifiera. För att lyckas med detta utforskar ledningen möjligheter att förstärka vårt kapital för att accelerera vår tillväxt.

Vi planerar att expandera vårt team, investera i marknadsföring och partnerskap samt göra ytterligare förvärv som kan integreras i Evolear, och vi har ambitiösa mål att nå en omsättning på 8-12 miljoner redan i år.

En större marknadsföringsinsats genom partnerskap är en viktig del av denna strategi.

 

Vilka är MyFirstApps tre viktigaste fokus närmaste 12-18 månaderna?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: Vårt primära fokus är att klargöra vår verksamhet för aktieägarna, vidareutveckla vår mest framgångsrika produkt, 10monkeys, och aktivt söka förvärv inom nya utbildningsområden. Genom att integrera AI-teknologi kan vi förbättra användarupplevelsen och öka produktens livslängd och dynamik.

 

Var befinner sig MyFirstApp om 3 år – Varför skall man investera i MyFirstApp?

Jesper Nord (VD) MyFirstApp: MyFirstApp positionerar sig som en ledande aktör inom ed-tech, med en förstklassig användarupplevelse för barn och unga. Vår strategi att integrera spel i utbildningen är innovativ, och vi tror att detta fokus kommer att vara en drivkraft för tillväxt och framgång på lång sikt, vilket gör oss till en attraktiv investering.

 

Dagens Börs tackar Jesper Nord (VD) MyFirstApp för en mycket intressant intervju och vi önskar honom och MyFirstApp all lycka till med med framtiden!

 


Diagram ovan: MyFirstApp, dagsdiagram (diagram källa: Infront/ Dagens Börs)