Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 8 mars, 2024 02:51

Intervjun:

Intervju: Christoffer Long VD Alwy


Christoffer Long, VD och medgrundare på Alwy

Detta är inte en betald artikel, och bolaget är inte börsnoterat (jag äger inte heller några aktier i detta bolag, eller är involverad i bolaget på något vis).

 

Idag tänkte jag presentera bolaget och appen Alwy som erbjuder sina följare en bättre koll på ens ekonomi.

Alwy erbjuder en app där du slipper ha koll på flera appar för att få en överblick över din ekonomi – och då pratar vi om både privatekonomi, konsumtion, sparande och investeringar, ja de erbjuder faktiskt till och med förmånliga elavtal!

Men nu går jag händelserna i förväg, nu låter vi bolagets VD och medgrundare Christoffer Long berätta mer om sig själv och varför man skall ladda ned appen Alwy!

 

Berätta om appen ALWY och för vem denna app avses!

Christoffer Long (VD) Alwy: Alwy finns till för dig som vill använda din ekonomi för att få ut mer av livet. Vi började utveckla Alwy för att det var svårt att hålla koll på sin ekonomi när man hade flera olika ekonomitjänster och i vårt försök att optimera vår egna ekonomi så blev det bara rörigt.

Därav så grundades Alwy där man som användare har alla verktyg man behöver för att spendera mindre, spara mer och investera smartare i en och samma tjänst. I snitt sparar våra kunder mellan 2.000-2.500 kr extra varje månad som de antingen investerar eller lägger på nöjen som gör dem glada.

 

Varför kom denna app till och vem äger den?

Christoffer Long (VD) Alwy: Vi insåg tidigt att många inte är medvetna om potentialen som ligger på ens bankkonto och de effekter man kan få med ränta-på-ränta.  Det låter osannolikt men genom att göra små förändringar nu så kan du få ett helt annat liv i framtiden.

Det första steget är att hjälpa användaren att få kontroll så de minimerar risken att dra på sig skuld. När det steget är uppnått hjälper vi användarna att investera sina pengar så att de kan maximera ränta-på-ränta effekten.

En majoritet av bolaget ägs av grundarna (David Ekeflod, Rasmus Englund och Christoffer Long) och sedan backas bolaget av några av Sveriges främsta entreprenörer och affärsänglar. Mikael Karlsson är styrelseordförande, och han har tidigare arbetat på klarna som compliance chef.

 

Kostar det något att vara medlem på Alwy? (om ja, hur mycket)

Christoffer Long (VD) Alwy: Ja, det kostar 50 kr /mån, men man kan först testa 7-dagar gratis.

 

 

Vad får man för pengarna?

Christoffer Long (VD) Alwy: Du får de verktyg som behövs för att spendera mindre, spara mer och investera smartare! Bland annat:

  • Komplett översikt över din ekonomi
  • Budgetverktyg där snittkunden sparar mellan 2000–2500 kr extra varje månad.
  • Automatiska uppdateringar från din bank
  • Autospar i fonder som har levererat högre avkastning än det populäraste alternativet på marknaden
  • Fondsparande där du som kund får tillbaka fondbolagens provisioner.
  • Personliga spartips och ekonomisk hälsokontroll
  • Sveriges billigaste el-avtal
  • Möjlighet att hålla koll på sin ekonomi tillsammans med sin partner.

 

För till exempel elavtal – hur mycket tjänar ni på att jag som kund tecknar ett elavtal via era återförsäljare?

Christoffer Long (VD) Alwy: Vi tjänar ingenting extra på detta. Kunden har redan betalt för denna tjänst via sin månadsavgift på 50 kr. De vi tjänar från elbolagen går tillbaka till dig som kund i form av lägre elpris.

På så sätt har vi en tydlig intjäning gentemot kund och vi kan göra allt i tjänsten med kundens bästa i åtanke. På så sätt får kunden både billigare elavtal, billigare fonder och framför allt en tjänst där tipsen som du får är för ditt bästa, inte vårt.

 

Berätta lite om dig själv!

Christoffer Long (VD) Alwy:  Skåning i grunden och efter att ha studerat en dubbelexamen inom Business Management och finans i Skottland så flyttade jag tillbaka till Sverige och då närmare bestämt Stockholm, för att börja jobba inom Bank & Finans.

Efter att ha täckt det mesta från rådgivning, utvecklat IT-system för bland annat regelverk samt affärsutveckling och strategisk implementation så kände jag, som naiv och ung, att här kan man göra något bättre och så föddes Alwy.

Även om det går åt rätt håll så är finansbranschen fortfarande ganska sunkig med intressekonflikter, dolda avgifter och jag ville förändra detta och hjälpa svenskar till en bättre ekonomi. Man ska veta vad man betalar för, hur mycket man betalar, vad man får och först då kan man själv ta ett eget beslut om det är värt eller ej. Framstår något som gratis så är det oftast du som är produkten.

 

Var befinner sig Alwy om 3 år?

Christoffer Long (VD) Alwy: Vi finns globalt och vi hjälper miljontals användare att få ut mer av sitt liv genom att optimera deras ekonomi.

 

Vilka är de tre viktigaste anledningarna till att jag som privatperson skall ladda ned denna app?

Christoffer Long (VD) Alwy:

1) Du får full kontroll över din ekonomi!
2)  Du får en rikare framtid!
3) Du får en tjänst som på riktigt sätter Dina intressen först!

 

Hur laddar man ned, och testar appen Alwy?

Christoffer Long (VD) Alwy: Du kan ladda ned och testa Alwy 7 dagar gratis, via denna länk:

https://alwy.page.link/web

 

Dagens Börs tackar Christoffer Long, VD och medgrundare på Alwy och önskar honom och bolaget all lycka till i framtiden!