Läser in...

Hoodin: Nytt regelverk IVDR ger möjligheter

Skrivet av Per Stolt 
12 februari, 2021 14:48

 

I maj månad 2022 införs IVDR (In Vitro Diagnostic Regulation) där en del av regelverket innebär att företag inom ”medtech” måste bevaka och ta del av extern information avseende ny teknik, innovation och annan information som är i relation till den egna produkten.

Regelverket gäller företag som tillverkar produkter som används för analys, provtagning eller testning för att identifiera eller förebygga sjukdom.

 

I realiteten tvingar detta regelverk medtech bolagen att hålla koll på vad som händer inom den bransch man verkar inom (säljer produkter inom).

Att söka av internet manuellt varje dag är i realiteten omöjligt.

Hoodins plattform erbjuder idag en lösning på detta problem.

 

Hoodins plattform söker av internet på ett effektivt vis, och har andra sökkriterier än google. Hoodins plattform är skräddarsydd för att finna just den information som dessa medtech bolag snart enligt lag måste hålla koll på. Därtill skapar Hoodins plattform även en färdig rapport som sparar dessa medtech-bolag enormt med tid.

 

Hoodins VD Marcus Emne förklarade i en tidigare intervju med Dagens Börs, hur Hoodins plattform arbetar och vad som skiljer deras sökfunktion mot Googles:

 

Hur skiljer sig Hoodins sökmotor jämfört med Google:s?

Marcus Emne (VD Hoodin): Konceptuellt är det stora skillnader. Google presenterar ett sökresultat utifrån hur användaren surfat på nätet innan och hur de olika sidorna är rankade i Googles algoritm. Det kan vara bra om man ska söka på närmaste frisör, nyheter om favoritlaget i fotboll eller en produkt man vill köpa.

Men om ditt behov och relevansen i resultatet styrs av att du måste veta om din konkurrent agerat i ett visst avseende, om en kund skrivit om en produkt, om en forskare lämnat in en vetenskaplig rapport som berör teknik som används i en produkt då ser algoritmen och logiken helt annorlunda ut. Det är den logiken som Hoodin erbjuder! Dessutom så hämtar Hoodin in allt innehåll, och paketerar om informationen så att företag kan använda dessa insikter som beslutsunderlag.

 

 


Hoodin dagsdiagram (diagram källa: infrontfinanc.com)