Läser in...

CASE: Omnicar fundamentalt & tekniskt stark

Skrivet av Per Stolt 
28 april, 2021 16:40

Detta är en uppdragsanalys.
Detta är en betald analys på uppdrag av Omnicar utförd av analysavdelningen på Dagens Börs

 

 

Bilmarknaden och den service som kommer till, har expanderat rejält den senaste tiden och vi finner kraftiga uppgångar för bland annat Bilia och Mekonomen.

   

Diagram ovan: Bilia (till vänster), och Mekonomen (till höger).

 

Lilla uppstickaren Omnicar växer också rejält och bolaget har precis flaggat för en riktigt stark start på Q1.

Omnicar erbjuder bilservice som abonnemang – med både plattform och service!

  • Plattform: Där både bilsalonger och serviceverkstäder kan arbeta effektivt med allt ifrån hantera kundkontakter samt sälja och administrera serviceavtal – dvs ett mjukvaruprogram
  • Bilservice på plats: Kunden slipper lägga tid och pengar på att åka till verkstan, i stället kommer en servicebil till dig!

 

Omnicar vände till vinst under 2020, vilket framgår av rörelseresultatet (EBIT) nedan. Bolaget värderas just nu till 92 mkr.


Omnicar 12 månaders rullande siffror.

 

Omnicar befinner sig i en expansionsfas och opererar just nu i Danmark, men bolaget har aviserat expansion i Skandinavien nästa år (2022) och Europa (2023).

Expansionen sker med tydlig framgång och Omnicar flaggade nyligen för att Q1 startat starkt.

 

Försäljningen för mars månad 2021 blev hela +63 % starkare än februari, och bolaget förväntar sig att april månad blir ännu starkare än mars! (Källa Cision).

Det genomsnittliga kundköpet under mars månad steg till 3.195 kr från 2.679 kr i februari. Motsvarande +19 %.

Omnicar bedömer att intäkterna stiger till 25,0 miljoner kr i årstakt, i slutet av detta år.

 

Låt oss titta till vad marknaden säger om detta bolag!

 

Den tekniska analysen

Omnicar har stigit upp genom sitt stigande kanaltak (blå streckad linje), och har därefter gått in i en distributionsfas – i form av en triangel (se röda streckade linjer).

Enligt den tekniska analysens skolbok brukar en triangel oftast bryta ut i den riktning som aktien hade innan triangeln skapades, vilket är uppåt i detta fall.

Intresset för bil (se Bilia) och service (se Mekonomen) är stort och Omnicar har vänt till vinst och expanderar nu med framgång. Huvudscenariot är att Omnicar bryter ut genom triangelns tak och den sträcka som aktien kan förväntas stiga (enligt teknisk analys) är längden på sträckan innan triangeln (4,00 kr – 1,00 kr = +3,00 kr).

Målkursen för Omnicar sätts därmed till 7,00 kr. Vi sätter dock målområdet till 5,80 – 7,80 kr på 3-18 månaders sikt.

 

Omnicar släpper sin Q1 rapport den 25 maj 2021.

 

Sammanfattningsvis: Intresset för bil och service är stort och Omnicar har flaggat för stigande försäljning och expansion – aktien har tydlig potential både fundamentalt och tekniskt, och vi sätter målområdet till 5,80-7,80 kr.

 

 

Omnicar dagsdiagram (diagram källa: infrontfinance.com/ Dagens Börs)

 

Fotnot: Författaren till denna artikel har inga aktier i någon av dessa bolag.

Friskrivning: Detta är en teknisk analys och en gissning om framtiden. Ingen kan veta framtiden och denna analys skall därför inte ses som någon rekommendation att handla  aktier eller andra finansiella instrument.