Läser in...
Gå tillbaka

Candles Scandinavia: Order 7 MSEK – ny kund

Skrivet av Redaktionen 
14 mars, 2024 17:04

Detta är en nyhet i ett betalt samarbete.

 

Svenska Candles Scandinavia meddelar idag att man fått en order på doftljus och rumsdofter till ett värde av 7 MSEK från LA Bruket, som är en av Candles Scandinavias nya kunder med återförsäljare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

LA Bruket erbjuder produktförsäljning i ett 80-tal olika länder, samt i egna butiker, och detta företag ägs till största del av den franska fonden Experienced Capital Partners.

Detta är den första orden från LA Bruket, och Candles Scandinavia ser en god potential till betydligt större ordervärden framöver.

 

Candles Scandinavia producerar 100 % vegetabiliska klimatvänliga doftljus tillverkade av raps (till skillnad från många av bolagets konkurrenter som tillverkar sin ljus av paraffin, som utvinns av mindre miljövänliga petroleum), samt doftpinnar.

Candles Scandinavia är störst i Skandinavien och har nyligen aviserat att man initierat en expansion i USA, där man rekryterat branschledande folk från USA.

 

Candles Scandinavia stiger +1,40 % idag på Stockholmsbörsen.

Den tekniska analysen pekar på stigande bottnar och ett starkt RSI-värde. Den befintliga målkursen befinner sig uppe vid nästa motstånd kring 41,50 kr.

 


Diagram ovan: Candles Scandinavia, dagsdiagram (diagram källa: Infront/ Dagens Börs)