Läser in...

Acrinova Q1: Hyresintäkterna steg +16,7 %

Skrivet av Per Stolt 
3 maj, 2021 18:52

 

Fastighetsbolaget Acrinova släppte idag sin Q1-rapport,

  • Hyresintäkterna steg +16,7 % till 14,69 mkr (Q1 förra året 12,59 mkr)
  • Rörelseresultatet steg +5,6 % till 20,11 mkr (Q1 förra året 19,05 mkr)
  • Fastighetsvärdet steg +10,4 % till 954 mkr  (förra kvartalet 864 mkr)

 

För att läsa Q1-rapporten i sin helhet, klicka på denna länk!

 

Under Q2 har Acrinova genomfört sin största transaktion någonsin och bolaget har förvärvat fyra fastigheter till ett totalt fastighetsvärde om 197 mkr.

Acrinova aviserade nya tillväxtmål med sikte på ett fastighetsvärde om ca 1.5 miljarder kr under 2021, samt 4 miljarder i slutet av 2025.

 

Året har börjat bra för Acrinovas och bolagets VD Ulf Wallén är positiv till framtiden.

”…Vi är på gång och vi levererar i linje med vår tillväxtplan och vi befäster vår position! Öresundsregionen är vår hemmamarknad och det är här vi satsar…”,

”…Acrinovas strategi är klar och tydlig – vi ska växa genom förvärv, förädling och projektutveckling. Vårt mål är att fortsätta bygga ett starkt fastighetsbolag med geografiskt fokus på Öresundsregionen, som är en del av det dynamiska Greater Copenhagen. Det är här vi bedömer att förutsättningarna och affärsmöjligheterna är som fördelaktigast, tack vare regionens starka näringsliv och expansiva arbetsmarknad. Det är med stor glädje jag kan meddela att året har kickat igång på ett riktigt bra sätt – nu växer vi vidare!”, skriver Ulf Wallén i delårsrapporten.

 

Acrinova hade sedan tidigare aviserat positiv nettouthyrning och aktien stängde idag kring -0,35 % till 14,20 kr för A-aktien som stigit +6,13 % sedan en månad tillbaka.

 

Acrinovas aktie har delats upp i två (2) nya aktier som heter Acrinova A och Acrinova B.

 


Dagsdiagram på den nya aktien – Acrinova A (diagram källa: infrontfinance.com)