Läser in...
Gå tillbaka

TEKNISK ANALYS: Kancera redo att bryta 4 kr

Skrivet av Per Stolt 
18 september, 2020 14:45

 

Kancera befinner sig som bekant inne i en teknisk köpsignal och aktien visade tydlig styrka genom att stiga 3 dagar i rad.

Enligt flertalet tekniska analysindikatorer innebär alltid tre dagar i rad i samma riktning en indikation om underliggande teknisk styrka.

Priset stiger därför att köparna är i majoritet.

Formationen heter ”Three little soliders”, eller ”three white soldiers”.


3 uppgångsdagar i rad innebär teknisk styrka

https://en.wikipedia.org/wiki/Three_white_soldiers

 

I diagrammet nedan finner vi exempel på 3 gröna staplar i rad.


Kancera – gjorde framsteg i sin forskning i somras (diagram källa: infront)

 

 

Den tekniska analys står – köpsignalen står

Den positiva tekniska analysen står, och den signalerar för ett kommande genombrott av 4 kr och en sannolik test av 4,20-4,80 kr.

Kancera har redan meddelat att de startar sin FAS-2 studie, precis i enlighet med utlovad tidsram (”i andra halvan av 2020”).

Samt att deras huvudprodukt KAND567 nått genombrott, något som framgår av ett pressmeddelande publicerat i somras, via Cision den 10 juli 2020.

Kancera är både tekniskt och fundamentalt positiv enligt vår bedömning.

Det behövs knappast påminnas ännu en gång om riskerna med dessa typer av forskningsbolag. Enorm potential – men likaså enorm risk!

 

Källa: Kancera/ Cision
https://news.cision.com/se/kancera-ab/r/verkningsmekanismen-for-kanceras-lakemedelskandidat-kand567-kopplas-till-minskad-risk-for-allvarliga,c3151019

 

 

 

 

Fotnot: Författaren till denna artikel har inga aktier i detta bolag.

 

Friskrivning: Detta är en teknisk analys och en gissning om framtiden. Kom dock i håg att ingen kan veta framtiden. Den som handlar aktier gör detta på egen risk. Professionella traders har sällan mer än 3-10 % av totalt portföljvärdet i högriskaktier. Denna analys skall inte ses som någon rekommendation att handla  aktier eller andra finansiella instrument