Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 3 oktober, 2022 00:10

Intervjun:

MINI-INTERVJU: Bo Lindén VD DS Plattformen


Bo Lindén (VD) DS Plattformen

Detta är en intervju i ett betalt samarbete.

 

I fredags aviserades att DS Plattformen gör en ägarspridning med Green Apps Technologies. Detta innebär bland annat att aktieägarna i DS Plattformen kommer att få aktier i Green Apps Technologies som en extra utdelning. I dagens mini-intervju kommer DS Plattformens VD Bo Lindén att berätta vad detta innebär samt vad som gäller inför framtiden.

 

Idag presenterar DS Plattformen ett avtal om ägarspridning med Green Apps Technologies. Vad innebär detta för DS Plattformen och deras aktieägare?

Bo Lindén (VD) DS Plattformen: Som aktieägare i DS Plattformen så får man ta del av utdelningen i ett spännande framtidsbolag. I övrigt så ligger planen kvar i DS Plattformen, målet är att göra en strukturaffär där ett annat bolag tar över listningsplatsen och bolaget ändrar inriktning, ett s k omvänt förvärv.

 

Vad sysslar Green Apps Technologies med?

Bo Lindén (VD) DS Plattformen: Green Apps Technologies är ett Educational Technology-bolag som vill sprida kunskap och underlätta för människor att välja naturlig hälsa och en hållbar livsstil. Bolaget består av flera varumärken och onlineplattformar inom områdena content, föreläsningar och utbildningar. Samtliga plattformar byggs skalbara för en internationell marknad. Green Apps Technologies har tidigare annonserat sin ambition att senare under året genomföra en spridningsemission med efterföljande notering och arbetar nu med att få en så bred ägarspridning som möjligt i aktien.

 

När måste man äga aktier i DS Plattformen för att få tilldelning i denna utdelning?

Bo Lindén (VD) DS Plattformen: Utdelningen kommer att genomföras under hösten, vi kommer att kalla till en bolagsstämma inom kort där det kommer mer information och tidsplan.

 

Är det er avsikt att göra fler utdelningsaffärer i DS Plattformen.

Bo Lindén (VD) DS Plattformen: Framöver är tanken att den här typen av affärer främst kommer ske i Dividend Sweden. För att kunna göra utdelningar i ett bolag, så behöver man utdelningsbara medel. Det får man förenklat genom att skapa vinst i bolaget och efter att det skett ett bokslut så kan man dela ut vinstmedlen, det gäller både kontanta utdelningar och utdelningar av aktier. Som vi kommunicerat så är det anledningen till att vi ändrat räkenskapsår i Dividend Sweden, för att frigöra utdelningsbara medel så att vi snabbare kan fortsätta med den typen av affärer.


Diagram ovan: DS Plattformen (diagram källa: infront)