Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 2 december, 2021 16:51

Intervjun:

R Hermansen VD, Genetic Analysis

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis

 

Intresset för vårt egna välmående har ökat marknad de senaste åren och många har dessvärre besvär med magen. I magen finns vår tarmflora och när den kommer i obalans så blir det problem. Genetic Analysis har utvecklat en plattform med tillbehörande test-kit som kan kartlägga hur din mage mår. I dagens intervju kommer Genetic Analysis VD Ronny Hermansen att berätta mer om detta bolag och om hur vägen till ökad tillväxt ser ut!

 

Berätta om Genetic Analysis bakgrund och förklara vad ni sysslar med!

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Genetic Analysis är ett diagnostikföretag på molekylärnivå med fokus på mikrobiota (mage- och tarmkanalens bakterieflora), där vi är en av pionjärerna inom detta område. Vi utvecklar och skapar tester för att mäta hur bakteriefloran i din mage mår, skulle man kunna säga på ett förenklat vis.

Vi grundades 2008 av några ledande forskare från ”Norwegian University of Life Sciences” som insåg att det saknades både kunskap och teknologi inom området.

Vi kunde helt enkelt inte bedriva den forskning vi ville – så i fick skapa förutsättningarna.

Senare därpå så patenterades och kommersialiserades vår forskning inom mikrobiota till något som kom att döpas till GA-map® plattform – den allra första standardiserade diagnostiklösningen för mikrobiota (mage- och tarmkanalens bakterieflora).

 

Berätta om er produkt

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Vi har tagit fram ett test som upptäcker om det finns någon bakteriell obalans (dysbiosis) i din mage. Detta sker med hjälp av olika markörer. Dessa test kan sedan ligga som underlag för behandling av exempelvis:

  • IBS (Irritable Bowel Syndrome) patienter
  • IBD (Inflammatory Bowel Disease) patienter

 

Idag kretsar vår verksamhet också kring både labben som tar fram provresultaten, samt de som utvecklar nya markörer. Dvs metoder att fastställa problem i magen. Samtidigt har vi också byggt upp en enorm databas med kliniska data från såväl sjuka som friska patienter.

Mede hjälp av denna databas har vi en bra grund för fortsatt forskning och utveckling.

 

Berätta lite om dig själv!

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Jag började jobba inom diagnostik-industrin för 29 år sedan 1992, efter att jag tagit min MScBA-examen i Danmark.

Fem år senare 1997 började jag på Axis Biochemicals (senare Axis-Shield) som blev världsledande inom Point of Care (PoC) diagnostics, där jag jobbade som ekonomichef för en avdelning i London.

2014 började jag på Genetic Analysis.

Jag är en person som har passionerat intresse för diagnostik och tror starkt på att tarmflorans välmående har en stor påverkan på hur vi mår. Genom att låsa upp dessa hemligheter kommer man kunna utveckla nya behandlingsmetoder i framtiden som kommer kunna hjälpa så många människor att må bättre. Jag är så stolt över det!

Min vision är att göra Mikrobiota accepterad inom sjukvården där Genetic Analysis blir det företag man vänder sig till. Vägen dit går via  mina ledord som är kvalitet, kunskap och professionalism.

 

Varför är era diagnostik-test bättre än era konkurrenters?

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Det finns även andra spelare som erbjuder diagnostiska markörer och test för mage och tarmflora.

Det vi har som de andra inte har, är en test-plattform baserad på PDT (Pre Determined Target) där våra tester automatiskt jämförs med en frisk tarmflora. Våra tester kräver ingen referensdatabas.

Detta är något som de stora läkemedelsbolagen fokuserar på i sin utveckling läkemedel inom mikrobiota.

 

Kan Genetic Analysis diagnostik prov finna sjukdomar på tidigt stadium?

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Genetic Analysis tester finner obalanser inom många områden, i många olika stadium bland annat IBS, IBD, cognitive sjukdomar och autoimmuna sjukdomar.

Genetic Analysis test syftar I första han till att hjälpa patienter att få korrekt diagnos på ett tidigt stadium, så att en mer optimal behandling kan starta så fort som möjligt.

Framför allt med inriktning mot IBS (Irritable Bowel Syndrome) patienter.

Vi finner dock även exempel på tidskrifter som påpekar att det finns en länk mellan tarmfloran och vissa typer av cancer, så längre fram i framtiden skulle man kunna utveckla ett test som finner tidigt risk för dessa cancerformer.

 

Hur tjänar ni pengar?

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Genetic Analysis intäktsmodell bygger på att etablera våra tester och plattform på marknaden och därigenom erhålla återkommande intäkter från laboratorier som använder våra test-kits.

 

Hur ser planen ut för att växa?

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Vi ser just nu en enorm tillväxt inom marknaden för mikrobiota. Framfor allt ser vi hur efterfrågan på probiotika ökar kraftigt, och denna marknaden för mikrobiota förvänta öka +20 % per år

Visa marknadsrapporter pekar på att värdet av denna marknad kan nå upp till 2 miljarder dollar inom några år.

Genetic Analysis kommer var en viktig orsak till denna tillväxt och fokus ligger just nu på att bygga nätverk och etablera viktiga samarbeten med andra spelare på marknaden.

 

Varför skall man investera i Genetic Analysis?

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Jag har personligen investerat både tid och pengar i Genetic Analysis och detta är ett resultat av att jag väldigt starkt tror på vår produkt och den positiva kommande utvecklingen för denna marknad.

Jag tror även personligen att detta kommer bli en game-changer inom sjukvården på sikt.

 

Vilka är de 3 viktigaste aktiviteterna för Genetic Analysis det närmsta året?

Ronny Hermansen (VD) Genetic Analysis: Ta hand om de kunder och kontakter vi har idag på bästa vis, bygga nätverk och skapa nya samarbeten samt geografisk expansion.

 

Dagens Börs tackar Ronny Hermansen, VD på Genetic Analysis, för en mycket intressant intervju och vi önskar dem lycka till i framtiden!

 

Gentetic Analysis (diagram källa: infrontfinance.com)