Läser in...
Gå tillbaka

Kryptobörsen Goobit – teknisk köpsignal

Skrivet av Per Stolt 
12 maj, 2021 02:10

Detta är en uppdragsanalys.
Detta är en betald analys på uppdrag av IMSYS utförd av analysavdelningen på Dagens Börs.

 

 

Intresset för kryptovaluta har bokstavligen exploderat de senaste åren och såväl Bitcoin och Ethereum har rusat upp i himlen.

Den nya ”kryptobörsen” Goobit (BTCX) som grundades redan 2012, erbjuder sina kunder smidig och enkel kontohantering där kunderna kan köpa och sälja just dessa två kryptovalutor dygnet runt.

Goobits VD Pär Helgosson sade i en intervju med Dagens Börs att bolaget har flera nya produkter på gång och att man planerar för fler listade kryptovalutor. Exakt vilka nämndes dock inte.

 

Att handla på Goobit tryggt och säkert – Goobit är registrerade hos svenska Finansinspektionen och bolagets VD Pär Helgosson säger i en intervju med Dagens Börs att det är säkert att både handla och ta ut pengar från deras plattform – som nås bland annat via svenskt BankID.

Hos Goobit har dessutom alla kunder sin egen wallet (plånbok/konto), vilket gör att ingen kan hacka Goobit och stjäla kundernas pengar.

 

Goobit investerar även själva visst belopp i Bitcoin och Ethereum, men några belopp finns inte tillgängliga.

Bitcoin har stigit väldigt mycket de senaste kvartalen, men Ethereum desto mer! (se diagram nedan):

 

Ethereum (coin desk)
https://www.coindesk.com/price/ethereum

 

 

Den tekniska analysen – Three Little Soldiers (köpsignal)

Aktien gjorde debut för bara några dagar sedan och marknaden inledde första veckan med att gör ”tre gröna staplar i rad” – och en candlesticks formation som kallas ”Three Little Soldiers” (se diagrammet nedan).

Goobit har signalerat för fortsatt uppgång och enligt den tekniska analysens skolbok kan en teoretisk målkurs beräknas till formationens längd – dvs sträckan av de tre gröna staplarna som är cirka 5 kr.

Det skulle ge en målkurs på 5 + 11 kr = 16 kr.

Vi sätter dock målkursen till 12-16 kr.

 

Sammanfattningsvis: Den nya kryptobörsen Goobit erbjuder säker handel i Bitcoin och Ethereum, samtidigt som man planerar en expansion – aktien har formerat Three Little Soldiers och har signalerat för en uppgångsfas mot 12-16 kr.

 

 


Goobit (BTCX) dagsdiagram (källa: Infrontfinance.com)

Fotnot: Författaren till denna artikel har inga aktier i detta bolag.

Friskrivning: Detta är en teknisk analys och en gissning om framtiden. Ingen kan veta framtiden och denna analys skall därför inte ses som någon rekommendation att handla  aktier eller andra finansiella instrument.