Läser in...

Tobii i samarbete med Google

Skrivet av Per Stolt 
6 oktober, 2020 21:15

 

Tobii Dynavox och Google ingår ett samarbetar för att göra teknik tillgängligt för alla.

Tobii Dynavox, som är världsledare inom kommunikationshjälpmedel, har under kvällen (efter börsens stängning) offentliggjort ett nytt samarbete med Google.

Det skriver Cision.

Tobii Dynavox kommer integrerar Google Assistant i sina hjälpmedel (Snap Core First) medan Google kommer integrerar Tobii Dynavox bibliotek av bildkommunikationssymboler (action Blocks).

Med Action Blocks kan människor med funktionsnedsättning lägga upp egna genvägar på sin telefon för att ge ”Google Assistant” olika kommandon.

Detta samarbete gör det enkelt för dessa människor att använda alla ”Google Assistants” funktioner för exempelvis underhållning och styrning av smarta enheter.

Denna integrationen är ett första steg i samarbetet mellan Tobii och Google, med målet att skapa bättre tillgång till teknik och information för sina användare.

”Vårt uppdrag är att ge människor med funktionsnedsättning möjlighet att göra vad de tidigare kunnat eller aldrig trodde var möjligt. Det inkluderar rätten att kommunicera, styra sitt hem och få samma tillgång till kunskap och information som alla andra. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med Google för att tillsammans utveckla teknik som är mer tillgänglig för alla”, sade Fredrik Ruben, VD för Tobii Dynavox.

 

Tobii befinner sig i en teknisk köpsignal sedan det stigande motståndet brutits. För att läsa om köpsignalen i Tobii, se länk nedan:

1 oktober, 2020 15:56 TEKNISK ANALAYS: Tobii signalerar uppgång (54,80 kr)

 


Tobii (diagram källa: infront)