Läser in...
Gå tillbaka

TEKNISK ANALYS: Addtech B

Skrivet av Daniel Björklund 
9 juli, 2024 08:04

Vi har sedan tidigare en köpsignal i Addtech som kom i början på april.

I analysen såg vi en ”bullflagga” och vi skrev även en liten utbildning om vad bull/bear flagga innebär som du kan läsa om HÄR

 

Efter analysen, så skrev vi även en uppföljningsanalys, efter att aktien tagit ut sin köpsignal och i analysen så skrev vi att man skulle sätta sin stoploss vid 220 kr.

 

Därefter har Addtech inte varit nere under 223 kr, vilket innebär att stoplossen inte utlöstes för aktien tog istället fart upp och stängde igår på 272 kr.

Det innebär att man nu ligger +15 % sedan köpsignalen

 

Diagram ovan: ADDtech dagsdiagram
Diagram källa: infront/Dagens Börs

 

Aktien ser ju stark ut i diagrammet, och vi har en positiv trendkanal och det ser ut som inget kan stoppa aktien ifrån att fortsätta.

Men tittar vi nu på RSI, så ser vi en enormt tydlig negativ divergense i RSI.

Vi kan tydligt se på diagrammet nedanför att vi har högre toppar i Addtech ifrån April, och vi ser även RSI med högre toppar fram tills nummer 1 på diagrammet vid RSI.

Där ser vi att RSI börjar vika ner och skapa lägre toppar. Men på diagrammet så fortsätter dom högre topparna, och börjar inte formera lägre toppar förens vid nummer 2.

 

Det bekräftar som vi varit inne på tidigare att RSI ofta går i förväg innan själva diagrammet, och det är en stor orsak varför våra analytiker på Dagens Börs tycker RSI är så träffsäkert, men det räcker inte att bara titta på överköpta och översålda nivåer, utan man måste analysera in den i själva diagrammet för att skapa sig en bild.

Diagram ovan: ADDtech dagsdiagram
Diagram källa: infront/Dagens Börs

 

Vi vill dock tillägga att man inte kan handla enbart på en negativ divergense i RSI tex, eller att man köper på att RSI är översålt.

Man ska mer se det som en bekräftelse eller varning i sin analys.

Hur använder vi detta då i analaysen med Addtech, då vi ser en negativ divergense i RSI?

Vi ligger nu +15 % i köpsignalen, och man ska inte bli girig, utan vi ser nu att aktien har börjat skapa lägre toppar om den inte tar ut 274 kr nu direkt.

Därför finns det 2 sätt man kan göra nu för att ha en bra risk.

  1. Man låser in halva sin vinst nu, och sedan flyttar sin stoploss till breakeven
  2. Man sätter stoploss vid 259 kr på hela sin position, vilket innebär om vi tittar på diagrammet nedanför att dom högre bottnarna skulle brytas och då även kanalgolvet vilket skulle bekräfta den negativa divergensen i RSI.

 

Den tekniska analysen är fortsatt positiv för Addtech så länge det stigande stödet håller emot.

Aktien är i fortsatt positiv trend men man bör se upp med den negativa divergensen i RSI, som vi skrivit om tidigare i analysen.

 

Sammanfattning: Köpsignalen står fast, och vi har skrivit om 2 sätt man kan göra härifrån. Viktiga är att man tar en av dom planerna, men inte ändrar sig utan att man håller sig till den. Viktigt för Addtech att ta ut 274 kr på uppsidan, samt att 259 ska hålla emot på nedsidan.