Läser in...

Skrivet av Per Stolt  • 29 november, 2021 23:52

Intervjun:

David Ziemsky (VD) BellPal


David Ziemsky (VD) BellPal

Detta är en intervju i ett betalt samarbete med BellPal och DS SPAC 1.

 

BellPal skyddar äldre i händelse av en fallolycka med hjälp av en stilfull klocka som larmar en central om något skulle hända. Bolaget befinner sig mitt i en företrädesemission med planerad börsnotering under Q1 2022. Aktieägarna i DS Spac 1 har förtur att teckna med det finns även möjlighet för allmänheten att teckna aktier i BellPal.

För dig som är intresserad av att läsa mer om denna emission och eventuellt teckna (köpa) aktier i BellPal finns information via länkar nedan. Observera att sista dag för teckning (köp) är torsdagen den 2:a december 2021 (i övermorgon).

Erbjudandet i sammandrag – teckning av units i BellPal (memorandum)
Teckning – med BankId (via Eminova Fondkommission)
Teckningssedel – via DS Spac 1 (via Eminova Fondkommission)
BellPals hemsida

 

Idag får vi träffa grundaren David Ziemsky som kommer att berätta mer om BellPal, och om varför man skall investera i hans företag.

 

Berätta om BellPal – Hur ser verksamheten ut, när grundades bolaget och varför?

David Ziemsky (VD) BellPal: BellPal startade som idé 2015 med grundjobb och fältstudier. Formellt grundades bolaget dec 2016. Det finns flera dimensioner till varför BellPal grundades. Teknik var inte grunden per se.

  • Som grundare har man flera orsaker bakom problem man ser att lösa – delar helt personliga, som att min mormor låg 4 dygn på det kalla badrumsgolvet. Att min pappa började också bli allvarligt sjuk och att på distans hjälpa sin mormor eller pappa är en utmaning.
  • Det som erbjuds har ingen efterfrågan – dvs oviljan att använde de metoder som ex en larm-knapp är mkt stor – över 30 % använder inte ens tilldelade stöd, på grund av utformning och funktion. Det finns däremot enorm underliggande efterfrågan – om de är anpassade efter de moderna livssituationer vi lever i.
  • Marknaden, populationen av äldre vuxna, över 65 år växer enormt, ca 105 % fler över 65 kommer finnas år 2025, jämfört med 2019. Våra 40-talister är inte som äldre var förr – de är enormt medvetna och drivna.

BellPals har 12 fasta medarbetare och 4 anställda på heltid. Vi har vårt huvudkontor i Stockholm men därtill har vi även ett kontor i USA via en operativa distributör.

 

 

Berätta om er produkt och vilket problem denna löser!

David Ziemsky (VD) BellPal: Enkelt förklarat är BellPal en snygg klocka med inbyggt AI (artificiell intelligens) som känner av om bäraren ramlar. Om så sker sänds ett larm omedelbart till närstående och larmcentral med information om var den som ramlat befinner sig så att denne kan få hjälp i tid.

Med sk Embedded AI, placerad i vår klocka, och tränad med seniorer, om hur fall ser ut, så klarar mjukvaran självständigt analysera rörelserna och aktivera larm med mkt stor precision om man faller.

BellPal är också en plattform, där delarna är en kedja av aktiviteter som levererar på vår mission om trygghet och omsorg.

BellPals plattform monitorer och hanterar värdefulla data, som aktuell status och eventuella förändringar. Om något inte funkar så vet vi – BellPal lämnar ingen ensam.

Vi har två huvudaffärsområden, baserad på samma plattforms innehåll:

  • BellPal Assured Living Plattform i sin helhet för B2C och B2B (abonnemang av tjänst, inklusive hårdvara som BellPal klocka)
  • BellPal Enabling Solutions. Som ex licensierar vi vår Fall Algoritm 

 

Berätta lite om dig själv – Vem är David Ziemsky?

David Ziemsky (VD) BellPal:  Jag har varit med och startat avancerade teknikbolag, men är i grund och botten marknadsförare. För mig är det fokus på att flytta spelpjäserna framåt varje dag – det finns inga garantier för något, men runt varje knut kan möjligheter dyka upp!

Jag är bra på att pusha framåt även när det är kämpigt. Jag trodde jag var en snabb kort distansare, men verkar vara en seg långdistansare.

Jag växte upp med mormor och morfar, de drev värdshus på landet, och deras arbetsmoral har nog smittat av sig, att allt är i detaljerna, att kliva upp varje morgon och fortsätta leverera.

Släcka lampan efter att disken är sorterad och köket är förberett för nästa dag. Att leva nära åldrandet och dess olika förändringar i steg finns helt naturligt som grund i mitt arbete – jag vet vem vi stöttar och finns för.

Efter att mormor ramlade bestämde jag mig för att sälja allt, pantsätta mig själv och starta BellPal.

 

Hur tjänar ni pengar?

David Ziemsky (VD) BellPal: Mot privatpersoner erbjuder vi abonnemang med månatligt automatisk betalning, för de tjänster man måste ha för att använda BellPal. Mot företag arbetar vi med en kombination av licenser, royalty och avgift per kund.

 

Vilka geografiska marknader finns ni på?

David Ziemsky (VD) BellPal: Sverige, USA, Norge

 

Varför skall man investera i BellPal?

David Ziemsky (VD) BellPal: Efterfrågan på ökad trygghet och stöd stiger med den massiva tillväxten av äldre, och jag tror ingen vill hitta sin mamma eller pappa liggandes ensam på ett kallt badrumsgolv, som jag fick uppleva. Jag tror de flesta kommer fram till att någon hundring i månaden är väldigt billigt för detta skydd, dygnet runt.

Hur ser BellPal ut om 2 år?

David Ziemsky (VD) BellPal: Om två år har vi en grundläggande kundbas, 12-18 anställda och vi har utvecklat ett bredare agentnätverk även utanför Sverige.

 

Vi tackar BellPal och dess grundare David Ziemsky för en mycket intressant intervju och Dagens Börs önskar er all lycka till i pågående emission och kommande planerade börsnotering.

 

Vill du investera och teckna (köpa) aktier i BellPal – Sista dag för teckning torsdagen den 2 dec 2021

För dig som är intresserad av att läsa mer om denna emission och eventuellt teckna (köpa) aktier i BellPal finns information via länkar nedan. Observera att sista dag för teckning (köp) är torsdagen den 2:a december 2021 (i övermorgon).

Erbjudandet i sammandrag – teckning av units i BellPal (memorandum)
Teckning – med BankId (via Eminova Fondkommission)
Teckningssedel – via DS Spac 1 (via Eminova Fondkommission)
BellPals hemsida